Overslaan en naar de inhoud gaan

Maartje Paumen 'klikt' met nieuwe bondscoach

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 11:24

Aanvoerster Maartje Paumen van de Nederlandse hockeysters noemde de overstap van bondscoach Max Caldas afgelopen zomer naar de nationale mannenploeg een harde klap.

"We hadden een heel goede band met hem. Een blik was genoeg om elkaar aan te voelen. Hij investeerde ook heel erg in het team. Daarnaast beschikt Max over enorm veel hockeykennis en is hij tactisch zeer sterk'', betoogde de Geleense in de aanloop naar de Champions Trophy in Mendoza, die zaterdag begint.

Nieuwe bondscoach
De eerste zes 'werkweken' met de nieuwe bondscoach Sjoerd Marijne zijn Paumen in elk geval niet slecht bevallen. "Tot nu toe klikt het met hem. Dat leeft binnen de hele ploeg. Voor Sjoerd is het ook een enorme uitdaging. Niets is moeilijker dan ergens binnen te stappen waar grote successen zijn behaald. Eigenlijk is het een beetje lullig voor hem dat hij in een team terechtkomt dat al zo lang samen speelt.''

'Mond vol tanden'
Volgens Paumen is Marijne de afgelopen maanden tegen de nodige verrassingen aangelopen bij Oranje. "Zo had Sjoerd niet verwacht dat wij verbaal zo scherp zijn", liet de routinier van Den Bosch in een openhartig relaas op haar website weten. "Hij staat soms met de mond vol tanden te kijken wanneer er weer een paar scherpe teksten over het veld vliegen. Wel mooi dat Sjoerd dacht dat het bij de vrouwen milder zou zijn dan bij de mannen.''

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Maartje Paumen met Oranje naar Argentiniƫ
Maartje Paumen leidt Oranje langs China
Paumen boekt met hockeydames remise tegen Nieuw-Zeeland
Paumen voorkomt teleurstellend gelijkspel hockeydames
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen