Overslaan en naar de inhoud gaan

Maartje Paumen: 'Absoluut onnodig verloren'

Geplaatst opzondag 30 augustus 2015 - 22:25

De Nederlandse hockeysters hebben zondag in de EK-finale tegen Engeland (2-2, 1-3 na shoot outs) van zichzelf verloren.

Dat was in Londen de pijnlijke conclusie van aanvoerster Maartje Paumen, die ondanks een elleboogblessure toch kon meedoen in de eindstrijd. Oranje verspeelde in het laatste kwart een voorsprong van 2-0 en ging daarna ook in de zenuwslopende 'loterij' onderuit.

Zelf weggegeven
"Absoluut onnodig", sprak Paumen bij de NOS vol onbegrip. "We hebben het zelf weggegeven. We hadden 3-0 moeten maken en dan was het klaar geweest. Op een beetje stomme manier werd het echter 2-1 en daarna stopten we bijna met hockeyen. Engeland kreeg juist vertrouwen en wij vielen alleen nog terug op de verdediging. Doodzonde dat dit ons nu juist in een finale overkomt. We hebben deze wedstrijd door eigen toedoen verloren."

Geen strafcorner
Paumen kon door haar blessure niet vrijuit spelen tegen Engeland. "Ik heb gedaan wat ik kon doen. De pijn vergeet je. Een strafcorner nemen zat er echter niet in. Caia van Maasakker heeft het met twee treffers prima gedaan. Heel jammer dat het zonder beloning blijft."

Lees ook: Paumen en Oranje verliezen EK-finale tegen Engeland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Paumen en oranje naar finale op EK Hockey
ANP
Blessure van Maartje Paumen valt mogelijk toch mee
ANP
Maartje Paumen: 'Het blijft een kwestie van afwachten'
ANP
Maartje Paumen kan spelen in EK-finale
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen