Overslaan en naar de inhoud gaan

Maarten Plaum stapt uit in finale NK atletiek

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 17:09

Een grote teleurstelling voor 800-meterloper Maarten Plaum. Hij was een van de favorieten voor de Nederlandse titel indoor maar hij stapte tijdens de finale in Apeldoorn uit de race.

De 24-jarige atleet uit Limbricht had last van duizeligheid.

EK indoor
Plaum had zaterdag nog de beste tijd gelopen in zijn serie en was vastbesloten om in de finale zijn visitekaartje af te geven zodat hij geselecteerd zou worden voor het EK indoor. Of de bondscoach hem alsnog gaat meenemen naar het EK in Polen is nu onzeker.

Duizelig
Plaum had tijdens de warming-up al een naar gevoel. "Toen ik even flink aanzette in de warming-up voelde ik me ineens duizelig en het gevoel alsof mijn oren dichtzaten. Maar gelukkig trok het weer weg en voelde ik me na het eten van wat suiker weer prima."

Beangstigend
Maar het bleek een vervelend voorteken te zijn. Want in de finale overkwam het hem opnieuw. "Het was best beangstigend. Het lijkt alsof je even onder water bent. Het werd steeds erger en erger. Toen ben ik uitgestapt en trok het vervelende gevoel weg." De atleet uit Limbricht bezocht na de race een arts.

Afwachten
Het is zuur voor Plaum want hij liep al eerder de limiet voor het EK-indoor. Maar omdat veel Nederlandse atleten de limiet liepen, was het NK aangewezen om het ticket daadwerkelijk te verzilveren. "Ik voelde me zo goed, dit is heel zuur. Het is nu afwachten wat voor keuzes de bondscoach maakt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen