Overslaan en naar de inhoud gaan

Maarten Plaum niet naar EK atletiek indoor

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 19:27

Atleet Maarten Plaum heeft van bondscoach Grete Koens te horen gekregen dat hij niet naar het Europees Kampioenschap indoor in Polen mag.

Dat zei Plaum bij het L1-programma AvondGasten Sport. De Limburgse atleet heeft dit indoorseizoen wel aan de kwalificatielimiet voldaan, maar is door de bondstrainer toch gepasseerd om tijdens het Europees kampioenschap in Torun op de 800 meter uit te komen.

De race moeten staken tijdens NK
Tijdens het nationale kampioenschap indoor in Apeldoorn moest Plaum tijdens de finale de wedstrijd na 300 meter staken. Hij had tijdens de race een kort moment last van druk op zijn oren. Tevens viel op dat moment zijn gehoor uit. Hij had tijdens de warming up al even last van duizeligheid. Door wat suikers tot zich te nemen dacht hij het probleem verholpen te hebben.

Beangstigend gevoel
"Het was best beangstigend. Het lijkt alsof je even onder water bent. Het werd steeds erger en erger. Toen ben ik uitgestapt en trok het vervelende gevoel weg", zei Plaum direct na de race. De atleet uit Limbricht bezocht na de race een arts. Deze kon geen oorzaak aangeven van de klachten.

Alleen naar het NK gekeken
Plaum geeft aan dat het jammer is dat de bondscoach alleen van de uitslag en de race op het nationaal kampioenschap is uitgegaan.

Het EK atletiek indoor vindt van 5 tot en met 7 maart plaats in het Poolse Torún.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen