Overslaan en naar de inhoud gaan

Maankwartier in Heerlen bijna tien miljoen duurder

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 6:05

De gemeente Heerlen heeft het megaproject Maankwartier zwaar onderschat. Dat is de conclusie van onderzoeksbureau Tauw.

Heerlen betaalt 9,4 miljoen euro meer dan gepland, waarvan 5,5 miljoen door de duurder uitgevallen 'plaat'.

Rapport vrijgegeven
Tauw richt zich in een nu vrijgegeven rapport uit 2013 op de ontwikkelingen rondom de plaat van het Maankwartier. Dat is een constructie die over het spoor loopt en waarop het station, winkels, horeca en een hotel worden gebouwd.

Stoppen reeël scenario
In 2013 was zelf het stopzetten van het mega project een scenario. Daar wordt niet voor gekozen, vanwege de enorme kosten die dat met zich mee zou brengen. ‘Dat ging naar verwachting meer kosten dan wanneer het project zou doorgaan. Het totaal aan projectkosten zou dan meer dan honderd miljoen euro bedragen’, schrijft het bureau.

Nieuwe afspraken
Heerlen besluit nu nieuwe afspraken te maken met ProRail en stelt ook de begroting bij. Zo worden alle meerkosten doorgerekend. "Toen we begonnen was het gemeentelijk deel van de begroting 50,5 miljoen euro. Nu is dat door verschillende meerkosten, dus niet alleen die van de plaat, 59,9 miljoen", zegt verantwoordelijk wethouder Barry Braeken (OPH/PvdA).

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Waterschap schatte extreme regenval verkeerd in
Gouvernement iStock
Provinciebestuur: 'Rekenkamer soms gelijk, soms niet'
Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Onderzoek: forse groei van MAA is mogelijk
Totaalbeeld na aanvaring stuw Grave ontbrak
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen