Overslaan en naar de inhoud gaan

Maankwartier in Heerlen bijna tien miljoen duurder

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 6:05

De gemeente Heerlen heeft het megaproject Maankwartier zwaar onderschat. Dat is de conclusie van onderzoeksbureau Tauw.

Heerlen betaalt 9,4 miljoen euro meer dan gepland, waarvan 5,5 miljoen door de duurder uitgevallen 'plaat'.

Rapport vrijgegeven
Tauw richt zich in een nu vrijgegeven rapport uit 2013 op de ontwikkelingen rondom de plaat van het Maankwartier. Dat is een constructie die over het spoor loopt en waarop het station, winkels, horeca en een hotel worden gebouwd.

Stoppen reeël scenario
In 2013 was zelf het stopzetten van het mega project een scenario. Daar wordt niet voor gekozen, vanwege de enorme kosten die dat met zich mee zou brengen. ‘Dat ging naar verwachting meer kosten dan wanneer het project zou doorgaan. Het totaal aan projectkosten zou dan meer dan honderd miljoen euro bedragen’, schrijft het bureau.

Nieuwe afspraken
Heerlen besluit nu nieuwe afspraken te maken met ProRail en stelt ook de begroting bij. Zo worden alle meerkosten doorgerekend. "Toen we begonnen was het gemeentelijk deel van de begroting 50,5 miljoen euro. Nu is dat door verschillende meerkosten, dus niet alleen die van de plaat, 59,9 miljoen", zegt verantwoordelijk wethouder Barry Braeken (OPH/PvdA).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Waterschap schatte extreme regenval verkeerd in
Totaalbeeld na aanvaring stuw Grave ontbrak
Conclusie college B&W Landgraaf: Rapport fusie kan van tafel
Honingbomen Heerlen vallen in de prijzen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen