Overslaan en naar de inhoud gaan

Maankwartier in Heerlen bijna tien miljoen duurder

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 6:05

De gemeente Heerlen heeft het megaproject Maankwartier zwaar onderschat. Dat is de conclusie van onderzoeksbureau Tauw.

Heerlen betaalt 9,4 miljoen euro meer dan gepland, waarvan 5,5 miljoen door de duurder uitgevallen 'plaat'.

Rapport vrijgegeven
Tauw richt zich in een nu vrijgegeven rapport uit 2013 op de ontwikkelingen rondom de plaat van het Maankwartier. Dat is een constructie die over het spoor loopt en waarop het station, winkels, horeca en een hotel worden gebouwd.

Stoppen reeël scenario
In 2013 was zelf het stopzetten van het mega project een scenario. Daar wordt niet voor gekozen, vanwege de enorme kosten die dat met zich mee zou brengen. ‘Dat ging naar verwachting meer kosten dan wanneer het project zou doorgaan. Het totaal aan projectkosten zou dan meer dan honderd miljoen euro bedragen’, schrijft het bureau.

Nieuwe afspraken
Heerlen besluit nu nieuwe afspraken te maken met ProRail en stelt ook de begroting bij. Zo worden alle meerkosten doorgerekend. "Toen we begonnen was het gemeentelijk deel van de begroting 50,5 miljoen euro. Nu is dat door verschillende meerkosten, dus niet alleen die van de plaat, 59,9 miljoen", zegt verantwoordelijk wethouder Barry Braeken (OPH/PvdA).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Waterschap schatte extreme regenval verkeerd in
Totaalbeeld na aanvaring stuw Grave ontbrak
Conclusie college B&W Landgraaf: Rapport fusie kan van tafel
Honingbomen Heerlen vallen in de prijzen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen