Overslaan en naar de inhoud gaan

Maandenlange celstraffen voor plegers plofkraak Roermond

Geplaatst opwoensdag 10 november 2021 - 16:13

Vier mannen moeten maandenlang de gevangenis in voor een plofkraak in Roermond, in december 2018. Door de ontploffing ontstond een enorme ravage.

Zij zijn veroordeeld tot celstraffen van 11 tot 26 maanden.

Flinke ravage
Roermond werd 24 december 2018 opgeschrikt door een plofkraak. Kort na middernacht werd een geldautomaat van de ABN AMRO aan de Hoekstraat opgeblazen. De ravage bij en rondom de pinautomaat was enorm. Vanwege de flinke knal sneuvelden ramen van nabijgelegen panden. Ook geparkeerde auto's liepen schade op.

Lees ook: Verdachten plofkraak Roermond blijven langer vastzitten

Arrestaties
Kort na de ontploffing hield de politie zes mannen aan. Eén kon in de buurt worden opgepakt. Agenten sloegen de vijf anderen in Beek in de boeien. Alleen vier van hen zijn dus vervolgd. Justitie had tegen de andere twee mannen te weinig bewijs.

Explosieven in klep
Voor de plofkraak werd er met een bankpas in Reuver geld gestort op een rekening. Diezelfde pinpas gebruikten de plegers bij de automaat die ze opbliezen. Door het pinnen ging namelijk de uitgifteklep open waarna ze de explosieven konden plaatsen.

'Doden of zwaar verwonden'
"Het gaat om een brutaal en zeer ernstig feit met een grote maatschappelijke impact. Een plofkraak als deze had zomaar een nietsvermoedende voorbijganger kunnen doden of zwaar verwonden", aldus de rechters.

Lees ook: Zes aanhoudingen na plofkraak Roermond

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen