Overslaan en naar de inhoud gaan

Maanden celstraf voor witwassen en vuurwapenbezit

Geplaatst opdinsdag 8 november 2016 - 16:36

Alatin S. (38) uit Blerick is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor het witwassen van 28.810 euro en vuurwapenbezit.

De rechtbank in Roermond ziet geen bewijs voor de beschuldiging dat S. ook een Mercedes zou hebben witgewassen. Voor dat feit werd hij, evenals zijn broer Mustafa (25) vrijgesproken.

Misdrijf
De rechtbank acht bewezen dat de 28.810 euro die bij S. in beslag werden genomen afkomstig zijn uit een misdrijf. De man had vanaf 2012 een gemiddeld netto jaarinkomen van 9500 euro. Volgens de rechtbank kan dat niet leiden tot 28.810 euro aan contant spaargeld in 2015.

Vuurwapen
Die ziet bovendien bewijs voor witwassen vanwege het plan dit geldbedrag per auto naar Turkije te vervoeren en de aanwezigheid van 27 biljetten van 500 euro.
Het verboden vuurwapenbezit gaf S. twee weken geleden al toe tijdens de behandeling van de rechtszaak.Dit noemde hij een fout.

Lees ook: Opgepakte broers hadden 28.810 euro in bezit.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Franse' verdachte moord Köksal in Nederlandse cel
Moordverdachte Köksal wil praten over fatale dag
Moord op Omer Koksal
Twintig jaar cel geëist voor moord op Ömer Köksal
Acht jaar cel voor drie verkrachtingspogingen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen