Overslaan en naar de inhoud gaan

Maanden cel voor Roemeense bende na stuntdiefstal

Geplaatst opvrijdag 16 maart 2018 - 13:59

Vier Roemenen die in juli vorig jaar 960 iPhone's uit een rijdende vrachtwagen zouden hebben gestolen op de A73 bij Horst, zijn veroordeeld tot vijftien maanden celstraf. Een vijfde Roemeen hoeft één maand minder te brommen.

Dat heeft de rechtbank in Overijssel vrijdag bepaald.

Lees ook: Achttien maanden cel geëist tegen stuntdieven A73

Vrijspraak diefstal
Opvallend genoeg is het vijftal vrijgesproken voor de diefstal zelf. De rechtbank vindt dat het simpelweg niet bewezen is dat deze mannen verantwoordelijk zijn voor het stelen van de telefoons. Dat ze uiteindelijk wel zijn veroordeeld, heeft alles te maken met het feit dat de gestolen waar in hun bezit is aangetroffen. Vijf dagen na de spectaculaire roof werden de Roemenen aangehouden op een vakantiepark in het Gelderse Otterlo. Daar lag ook 550.000 euro aan gestolen telefoons.

De diefstal was volledig uitgekookt. Zo lag er een antislipmat op de motorkap van de auto van het geboefte, zodat één van hen op de motorkap kon staan en al rijdend de vrachtwagen kon openen met een slijptol.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen