Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maand celstraf geëist voor verwonden politieagenten

Geplaatst opdonderdag 15 januari 2015 - 7:39

Het openbaar ministerie (OM) wil de Rotterdammer Bernard M. (23) een maand achter de tralies krijgen voor roekeloos rijden en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De man heeft volgens het OM in 2010 bewust een aanrijding met een politiebus veroorzaakt in Maastricht. Advocaat Arthur Vonken pleit voor vrijspraak.

Stopteken genegeerd
Twee agenten wilden Bernard M. in december 2010 ’s nachts staande houden en gaven een stopteken. M. ging ervandoor omdat hij harddrugs bij zich had en niet over een rijbewijs beschikte.

Paal geramd
Bij de Frontensingel schoot hij van de weg, op de Noorderbrug kwam de verdachte tegen de vangrail en raakte bijna een andere weggebruiker. Aan het einde van de brug ramde de Rotterdammer een paal, maar wist toch de Franciscus Romanusweg op te komen. De agenten die M. achtervolgden, botsten daar met hun bus frontaal op de auto van de verdachte.

Vrijgesproken
Tegen M., die momenteel in Frankrijk of Luxemburg verblijft, is eerder drie jaar cel geëist. De verdachte werd onder meer poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd. Hij werd voor alle feiten vrijgesproken. Ook nadat het OM in beroep was gegaan.

Uitspraak over twee weken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

Dronken automobilist met gipsbeen 6 maanden de cel in
240 uur taakstraf voor doodrijden meisje (17) Maastricht
Nepagenten roofden 9000 euro bij woningoverval
Automobilist in Maastricht rijdt door na ongeluk
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen