Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maak declaraties gedeputeerden volledig inzichtelijk'

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2015 - 21:05

De declaraties van gedeputeerden moeten weer volledig inzichtelijk worden. Dat staat in een motie van de SP die vrijdag wordt ingediend in het Limburgs Parlement.

De motie wordt gesteund door de vier andere coalitiepartijen, CDA, VVD, D66 en PvdA. Ze wordt dus zeker aangenomen.

Ophef
De motie is een reactie op de ophef die is ontstaan toen bleek dat op door de Limburgse kranten opgevraagde declaraties van de gedeputeerden alleen nog het eindbedrag van een bon te zien was. De rest was weggelakt.

Onwenselijk
De vijf coalitiepartijen noemen dat onwenselijk. 'Omdat het gaat om publieke middelen is openheid en controleerbaarheid noodzakelijk. Het straalt ook uit dat er niets te verbergen valt', zo stellen zij. Daarom moeten ook gespecificeerde bedragen op facturen inzichtelijk zijn.

Koopmans
Eerder deze week liet CDA-gedeputeerde Ger Koopmans al weten dat wat hem betreft niks meer zwart wordt gemaakt op de declaraties van het provinciebestuur. Wel kan het soms om privacy- of zakelijke redenen nodig zijn om de namen weg te laten van degenen met wie je eet, vindt Koopmans.

Of het Limburgs Parlement het met die uitzondering eens is, blijkt vrijdag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Vrijhandelsverdragen tussen EU, VS en Canada nadelig'
Geiten Q-koorts
Dierenpartij wil verbod op komst nieuwe geitenhouderijen
Declaraties van gedeputeerden weer volledig inzichtelijk
Vuurwerk-waarschuwing voor dieren komt er
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen