Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maaike Head en Ilse Paulis vormen Sportploeg van het Jaar

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 21:09

De roeisters Maaike Head en Ilse Paulis zijn woensdagavond in de prijzen gevallen op het sportgala van NOC*NSF. Het duo werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

De lichte dubbeltwee won afgelopen zomer goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De uit Meerssen afkomstige Head verpulverde daar de concurrentie met haar maatje Paulis. "Het is mooi om waardering te krijgen van collega-sporters", zei Head nadat ze de Jaap Eden Trofee uit handen van Marianne Timmer had ontvangen. "Het was een prachtig jaar.''

Concurrentie
Head en Paulis mochten het woensdagavond opnemen tegen de Nederlandse handbaldames en het beachvolleybalduo Brouwer en Meeuwsen. De handbaldames werden dit jaar vierde op de Olympische Spelen en tweede tijdens het EK, de beachtvolleyballers gingen tijdens de Spelen aan de haal met het brons.

Sportman van het Jaar
Later woensdagavond wordt ook nog bekend wie de Sportman van het Jaar wordt. Namens Limburg zijn Tom Dumoulin en Max Verstappen dan genomineerd. Zij hebben concurrentie van Dorian van Rijsselberghe, Sven Kramer en Ferry Weertman.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gouden roeisters openen beurs met gongslag
ANP
Olympisch goud voor roeister Maaike Head
anp
Olympisch ticket voor roeister Maaike Head
Maaike Head gaat voor medaille in Rio
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen