Overslaan en naar de inhoud gaan

MAA schrijft als enige vliegveld in Nederland zwarte cijfers

Geplaatst opzaterdag 13 maart 2021 - 11:14

Maastricht Aachen Airport heeft vorig jaar ondanks de coronacrisis een winst gemaakt van ruim één miljoen euro. Het vliegveld in Beek is daarmee de enige luchthaven in Nederland dat zwarte cijfers schreef in 2020.

De winst is bijna exclusief te danken aan de vrachtvluchten, laat directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport (MAA) weten aan L1. Het aantal passagiersvluchten daalde, net als op alle andere luchthavens, flink door corona.

Vrachtvervoer
"We zijn het enige vrachtvliegveld van Nederland", verklaart Roeven de zwarte cijfers bij MAA. "Natuurlijk wordt er veel vracht via Schiphol vervoerd, maar dat is maar een heel klein percentage op het geheel. Schiphol is toch een echte passagiersluchthaven. En zoals we allemaal weten, heeft het passagiersvervoer in 2020 erg onder druk gestaan."

Zo'n 70 procent van de vluchten op de luchthaven in Beek bestaat uit vrachtvervoer. "Het vrachtvervoer is vorig jaar enorm toegenomen, met 22 procent. Als dat niet het geval was geweest, dan hadden we toch echt wel de passagiersinkomsten gemist", zegt Roeven.

Juist andersom
Opmerkelijk is dat de cijfers een jaar eerder, in 2019, juist andersom waren. "Toen zagen we een stagnatie van de vracht en zat het passagiersvervoer juist in de lift, met name door Corendon. Toen heeft het passagiersvervoer ons eigenlijk gered waardoor we ook in 2019 zwarte cijfers hebben gedraaid."

De omslag verandert niks aan de focus van Maastricht Aachen Airport voor zowel vracht als passagiers. "Van oudsher zijn we gefocust op vrachtvervoer, maar we willen ook graag het vakantievervoer verder ontwikkelen", aldus Roeven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen