Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MAA moet keuringsstation voor vers fruit krijgen

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 6:31

Drie Limburgse Tweede Kamerleden van drie verschillende partijen vinden dat Maastricht Aachen Airport (MAA) een keuringsstation voor verse vracht moet krijgen.

Dat biedt het vliegveld in Beek nieuwe kansen voor het binnenhalen van vrachtvervoer, stellen Martijn van Helvert (CDA), Chantal Nijkerken (VVD) en Selcuk Öztürk (groep Kuzu-Öztürk) in schriftelijke vragen.

24 tot 72 uur
Bederfelijke goederen die via MAA ons land binnen komen, moeten gekeurd worden op onder meer pesticiden voordat ze naar de consument mogen. Het gaat bijvoorbeeld om groente en fruit. Maar het dichtstbijzijnde keuringsstation is Wageningen. Daardoor duurt het 24 tot 72 uur voordat de uitslag bekend is.

Niet acceptabel
De drie Limburgse kamerleden vinden dat geen acceptabel service niveau. Volgens hen wordt MAA daar de dupe van. Want het maakt het vliegveld onaantrekkelijker voor potentiële klanten. De Limburgse parlementsleden stellen ook dat de gemiddelde doorlooptijd voor vliegvelden in Duitsland en België maar 6 tot 12 uur bedraagt.

In een statencommissie wees ook interim-directeur Wiel Dohmen van MAA donderdag op het grote belang van een keuringsstation. Dat scheelt. 50 tot 60.000 ton vracht per jaar, zo zei hij.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gedeputeerde: 'Einde van jaar rekening MAA opmaken'
Maastricht Aachen Airport wil lijndienst naar 'hub'
Opheldering gevraagd over steun vliegveld in Beek
Juridisch gevecht over nieuw hotel bij MAA
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen