Overslaan en naar de inhoud gaan

MAA kleine week dicht voor noodzakelijk onderhoud

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 13:59

Maastricht Aachen Airport (MAA) gaat over twee weken een aantal dagen dicht voor het vliegverkeer vanwege noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de start- en landingsbaan.

De werkzaamheden zijn nodig om de veiligheid van de baan te kunnen blijven garanderen.

Nieuw asfalt
Het gaat om het vervangen van de bovenste asfaltlaag van het meest zuidelijke deel van de baan. Dat is een oppervlakte van 4500 vierkante meter. Daarnaast worden veertien betonplaten vervangen tussen het platform noord en de landingsbaan.

De werkzaamheden beginnen op maandag 31 mei om 14:00 uur en duren tot en met donderdag 3 juni 23:00 uur, met een mogelijke uitloop tot vrijdag 4 juni 6:00 uur.

Geluidsoverlast
Het werk dat de grootste geluidsoverlast veroorzaakt wordt overdag uitgevoerd in plaats van in de avond of nacht. De omwonenden worden via diverse communicatiekanalen op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.

Bewoners van woningen die met de meeste geluidsoverlast te maken hebben als gevolg van het onderhoud, kunnen desgewenst de eerste twee nachten in een hotel doorbrengen.

Te koud
Volgens het vliegveld in Beek kon het onderhoud niet eerder worden uitgevoerd, omdat de temperatuur dat niet toeliet. Langer wachten was ook geen mogelijkheid, omdat het zomerseizoen voor passagiers op het punt staat te beginnen.

"Verder uitstel zou onze passagiersluchtvaartmaatschappijen onnodig hard treffen aangezien de start van het zomerschema gepland staat voor begin juni", aldus MAA. "Door de werkzaamheden nu uit te voeren beperken we de schade voor hen en het ongemak voor de passagiers die dan niet via Beek kunnen vertrekken of aankomen."

Toestemming
Het provinciebestuur dat momenteel alleen bestaat uit waarnemend gouverneur Johan Remkes heeft toestemming gegeven voor de werkzaamheden. Verder uitstel is vanwege veiligheidsrisico's niet langer verantwoord, meldt Remkes in een mededeling aan het Limburgs Parlement. De provincie is momenteel zowel eigenaar als exploitant van MAA.

Toekomst
In oktober neemt het Limburgs Parlement een besluit over de toekomstige ontwikkeling van Maastricht Aachen Airport. De beoogde nieuwe start- en landingsbaan maakt daar deel van uit. Wil een meerderheid doorgaan met MAA, dan is die nieuwe baan onvermijdelijk. Die zou dan in het najaar van 2022 worden aangelegd.

Lees ook: Nieuwe start- en landingsbaan MAA komt pas in 2022

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen