Overslaan en naar de inhoud gaan

MAA houdt bijeenkomst voor inwoners Meerssen

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 11:04

Maastricht Aachen Airport (MAA) houdt volgende week een online-informatiebijeenkomst voor inwoners van Meerssen, nadat een wijk in de gemeente zaterdag werd getroffen door metalen delen van een motor van een overvliegende Boeing 747.

Het vliegveld wil voor zover mogelijk toelichten wat er gebeurd is. Op welke dag de bijeenkomst precies plaatsvindt, is nog onduidelijk. Directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport is erg geschrokken. "Ik wil graag even langs bij de twee slachtoffers. Mensen zullen de schrik in de benen hebben. Dit is niet fijn."

Vragen stellen
Tijdens de bijeenkomst volgende week kunnen mensen vragen stellen en hun zorgen uiten, maakte MAA zondag bekend. Mensen kunnen hun vragen nu al per mail stellen via info@maa.nl. "Al onze aandacht gaat nu eerst uit naar de directbetrokkenen van dit incident. We proberen momenteel in contact te komen met de mevrouw en de ouders van de jongen die gisteren verwondingen opliepen", laat een woordvoerster van de luchthaven zondag weten.

Lees ook: Meerssenaren over vliegtuig: 'Gaat ie vallen of niet'?

Boeing
Een Boeing 747-400 vrachtvliegtuig verloor zaterdagmiddag metalen onderdelen na een explosie in een van de vier motoren. Naast de gewonden raakten talloze auto's en woningen beschadigd. Het vliegtuig was net opgestegen van MAA en maakte een voorzorgslanding op het vliegveld van Luik.

Lees ook: Vliegtuig verliest metaaldelen boven Meerssen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen