Overslaan en naar de inhoud gaan

MAA houdt bijeenkomst voor inwoners Meerssen

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 11:04

Maastricht Aachen Airport (MAA) houdt volgende week een online-informatiebijeenkomst voor inwoners van Meerssen, nadat een wijk in de gemeente zaterdag werd getroffen door metalen delen van een motor van een overvliegende Boeing 747.

Het vliegveld wil voor zover mogelijk toelichten wat er gebeurd is. Op welke dag de bijeenkomst precies plaatsvindt, is nog onduidelijk. Directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport is erg geschrokken. "Ik wil graag even langs bij de twee slachtoffers. Mensen zullen de schrik in de benen hebben. Dit is niet fijn."

Vragen stellen
Tijdens de bijeenkomst volgende week kunnen mensen vragen stellen en hun zorgen uiten, maakte MAA zondag bekend. Mensen kunnen hun vragen nu al per mail stellen via info@maa.nl. "Al onze aandacht gaat nu eerst uit naar de directbetrokkenen van dit incident. We proberen momenteel in contact te komen met de mevrouw en de ouders van de jongen die gisteren verwondingen opliepen", laat een woordvoerster van de luchthaven zondag weten.

Lees ook: Meerssenaren over vliegtuig: 'Gaat ie vallen of niet'?

Boeing
Een Boeing 747-400 vrachtvliegtuig verloor zaterdagmiddag metalen onderdelen na een explosie in een van de vier motoren. Naast de gewonden raakten talloze auto's en woningen beschadigd. Het vliegtuig was net opgestegen van MAA en maakte een voorzorgslanding op het vliegveld van Luik.

Lees ook: Vliegtuig verliest metaaldelen boven Meerssen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen