Overslaan en naar de inhoud gaan

MAA houdt bijeenkomst voor inwoners Meerssen

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 11:04

Maastricht Aachen Airport (MAA) houdt volgende week een online-informatiebijeenkomst voor inwoners van Meerssen, nadat een wijk in de gemeente zaterdag werd getroffen door metalen delen van een motor van een overvliegende Boeing 747.

Het vliegveld wil voor zover mogelijk toelichten wat er gebeurd is. Op welke dag de bijeenkomst precies plaatsvindt, is nog onduidelijk. Directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport is erg geschrokken. "Ik wil graag even langs bij de twee slachtoffers. Mensen zullen de schrik in de benen hebben. Dit is niet fijn."

Vragen stellen
Tijdens de bijeenkomst volgende week kunnen mensen vragen stellen en hun zorgen uiten, maakte MAA zondag bekend. Mensen kunnen hun vragen nu al per mail stellen via info@maa.nl. "Al onze aandacht gaat nu eerst uit naar de directbetrokkenen van dit incident. We proberen momenteel in contact te komen met de mevrouw en de ouders van de jongen die gisteren verwondingen opliepen", laat een woordvoerster van de luchthaven zondag weten.

Lees ook: Meerssenaren over vliegtuig: 'Gaat ie vallen of niet'?

Boeing
Een Boeing 747-400 vrachtvliegtuig verloor zaterdagmiddag metalen onderdelen na een explosie in een van de vier motoren. Naast de gewonden raakten talloze auto's en woningen beschadigd. Het vliegtuig was net opgestegen van MAA en maakte een voorzorgslanding op het vliegveld van Luik.

Lees ook: Vliegtuig verliest metaaldelen boven Meerssen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen