Overslaan en naar de inhoud gaan

MAA in gesprek met vijf partijen over vrachtvervoer

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 21:31

Maastricht Aachen Airport (MAA) is in gesprek met vijf maatschappijen over vrachtvervoer naar het vliegveld in Beek.

Interim-directeur Wiel Dohmen van MAA zei dat in een statencommissie.

Opknapbeurt
Volgens Dohmen helpt het enorm dat de provincie het vliegveld een forse opknapbeurt wil geven door onder meer de bereikbaarheid van de vrachtterminal fors te verbeteren.

Forse groei
Hij noemde het ook van groot belang dat het vliegveld een keuringsstation krijgt om verse vracht te keuren. Dat scheelt 50 tot 60.000 ton per jaar, zo zei Dohmen.
Het denkt dat het reëel is dat MAA over 10 jaar 200.000 ton vracht per jaar verwerkt. Nu is dat zo'n 80.000 ton.

Ward Vleugels van de Raad van Commissarissen hield de statencommissie voor dat vrachtvervoer 'de grote winstpakker' is voor het vliegveld.

Passagiersvluchten
Het vliegveld verdient niet aan Ryanair-vluchten, zo zei hij. Wel wil het vliegveld weer de vroegere, 'traditionele' passagiersvluchten naar Zuid-Europa en Noord-Afrika terughalen. Daarover lopen ook gesprekken.

Maatwerk leveren
Vleugels vertelde ook intensief met bedrijven in de regio te praten over wat het vliegveld voor hen kan betekenen. "We willen maatwerk leveren voor de regio. Het draait om de klant, die staat centraal", aldus Vleugels.

Autofabriek Nedcar
Als voorbeeld noemde hij het grote belang voor autofabriek VDL Nedcar in Born van een goede verbinding met Zuid-Duitsland. Dat is de thuisbasis van BMW. In hun opdracht worden in de Limburgse fabriek auto's in elkaar gezet.

Actief benaderen
Vleugels wees er ook op dat alle grote high-tech merken distributiecentra hebben in een straal van 50 kilometer rond het vliegveld. "Daar doen we nu nog niets mee maar dat gaan we wel doen door hen actief te benaderen", zei de vliegveld-commissaris. "
Er is een markt voor MAA en die gaan we oppakken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Forse groei luchtvracht in Maastricht, minder passagiers
Actiegroepen vormen alliantie tegen vliegveld Beek
Video: Passagiersterminal MAA krijgt flinke make-over
Vliegveld MAA mag volledige startbaan blijven gebruiken
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen