Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MAA in gesprek met vijf partijen over vrachtvervoer

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 21:31

Maastricht Aachen Airport (MAA) is in gesprek met vijf maatschappijen over vrachtvervoer naar het vliegveld in Beek.

Interim-directeur Wiel Dohmen van MAA zei dat in een statencommissie.

Opknapbeurt
Volgens Dohmen helpt het enorm dat de provincie het vliegveld een forse opknapbeurt wil geven door onder meer de bereikbaarheid van de vrachtterminal fors te verbeteren.

Forse groei
Hij noemde het ook van groot belang dat het vliegveld een keuringsstation krijgt om verse vracht te keuren. Dat scheelt 50 tot 60.000 ton per jaar, zo zei Dohmen.
Het denkt dat het reëel is dat MAA over 10 jaar 200.000 ton vracht per jaar verwerkt. Nu is dat zo'n 80.000 ton.

Ward Vleugels van de Raad van Commissarissen hield de statencommissie voor dat vrachtvervoer 'de grote winstpakker' is voor het vliegveld.

Passagiersvluchten
Het vliegveld verdient niet aan Ryanair-vluchten, zo zei hij. Wel wil het vliegveld weer de vroegere, 'traditionele' passagiersvluchten naar Zuid-Europa en Noord-Afrika terughalen. Daarover lopen ook gesprekken.

Maatwerk leveren
Vleugels vertelde ook intensief met bedrijven in de regio te praten over wat het vliegveld voor hen kan betekenen. "We willen maatwerk leveren voor de regio. Het draait om de klant, die staat centraal", aldus Vleugels.

Autofabriek Nedcar
Als voorbeeld noemde hij het grote belang voor autofabriek VDL Nedcar in Born van een goede verbinding met Zuid-Duitsland. Dat is de thuisbasis van BMW. In hun opdracht worden in de Limburgse fabriek auto's in elkaar gezet.

Actief benaderen
Vleugels wees er ook op dat alle grote high-tech merken distributiecentra hebben in een straal van 50 kilometer rond het vliegveld. "Daar doen we nu nog niets mee maar dat gaan we wel doen door hen actief te benaderen", zei de vliegveld-commissaris. "
Er is een markt voor MAA en die gaan we oppakken."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Forse groei luchtvracht in Maastricht, minder passagiers
Actiegroepen vormen alliantie tegen vliegveld Beek
Video: Passagiersterminal MAA krijgt flinke make-over
Vliegveld MAA mag volledige startbaan blijven gebruiken
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen