Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

MAA in gesprek met vijf partijen over vrachtvervoer

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 21:31

Maastricht Aachen Airport (MAA) is in gesprek met vijf maatschappijen over vrachtvervoer naar het vliegveld in Beek.

Interim-directeur Wiel Dohmen van MAA zei dat in een statencommissie.

Opknapbeurt
Volgens Dohmen helpt het enorm dat de provincie het vliegveld een forse opknapbeurt wil geven door onder meer de bereikbaarheid van de vrachtterminal fors te verbeteren.

Forse groei
Hij noemde het ook van groot belang dat het vliegveld een keuringsstation krijgt om verse vracht te keuren. Dat scheelt 50 tot 60.000 ton per jaar, zo zei Dohmen.
Het denkt dat het reëel is dat MAA over 10 jaar 200.000 ton vracht per jaar verwerkt. Nu is dat zo'n 80.000 ton.

Ward Vleugels van de Raad van Commissarissen hield de statencommissie voor dat vrachtvervoer 'de grote winstpakker' is voor het vliegveld.

Passagiersvluchten
Het vliegveld verdient niet aan Ryanair-vluchten, zo zei hij. Wel wil het vliegveld weer de vroegere, 'traditionele' passagiersvluchten naar Zuid-Europa en Noord-Afrika terughalen. Daarover lopen ook gesprekken.

Maatwerk leveren
Vleugels vertelde ook intensief met bedrijven in de regio te praten over wat het vliegveld voor hen kan betekenen. "We willen maatwerk leveren voor de regio. Het draait om de klant, die staat centraal", aldus Vleugels.

Autofabriek Nedcar
Als voorbeeld noemde hij het grote belang voor autofabriek VDL Nedcar in Born van een goede verbinding met Zuid-Duitsland. Dat is de thuisbasis van BMW. In hun opdracht worden in de Limburgse fabriek auto's in elkaar gezet.

Actief benaderen
Vleugels wees er ook op dat alle grote high-tech merken distributiecentra hebben in een straal van 50 kilometer rond het vliegveld. "Daar doen we nu nog niets mee maar dat gaan we wel doen door hen actief te benaderen", zei de vliegveld-commissaris. "
Er is een markt voor MAA en die gaan we oppakken."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Forse groei luchtvracht in Maastricht, minder passagiers
Actiegroepen vormen alliantie tegen vliegveld Beek
Video: Passagiersterminal MAA krijgt flinke make-over
Extra vluchten MAA door Belgische staking
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen