Overslaan en naar de inhoud gaan

MAA en Schiphol onderzoeken samenwerking

Geplaatst opwoensdag 22 december 2021 - 11:38

Maastricht Aachen Airport (MAA) en Schiphol onderzoeken de mogelijkheid van nauwere en verregaande samenwerking.

Dat maakte de Provincie Limburg bekend.

Exploitatie
Er worden twee scenario's bekeken. In het ene wordt samenwerking in onder meer de exploitatie, commercie en vastgoedontwikkeling bekeken, zonder dat Schiphol een belang neemt in de Limburgse luchthaven. In het andere scenario is die deelname van Schiphol in MAA er wel.

Sluiting
Mocht het tot verregaande samenwerking komen, dan wordt dit voornemen eerst voorgelegd aan de provincie Limburg als aandeelhouder van MAA. Provinciale Staten worden in die afweging betrokken. Daarbij wordt rekening gehouden met een recente analyse naar de toekomst van de noodlijdende luchthaven. Een van de scenario's daarbij is sluiting van het vliegveld. Deze optie zou voor Limburg qua kosten en baten de beste zijn, bleek uit dat onderzoek.

Eindhoven
Royal Schiphol Group is al eigenaar en exploitant van Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport. Daarnaast heeft Schiphol een meerderheidsbelang van 51 procent in Eindhoven Airport. Deze luchthavens handelen vooral passagiersvervoer af, in tegenstelling tot beoogd samenwerkingspartner MAA: dat vliegveld moet het vooral hebben van luchtvracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen