Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Wilms uit Tegelen maakt debuut bij Oranje Leeuwinnen

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 22:17

Lynn Wilms heeft in Heerenveen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije haar debuut gemaakt bij de Oranje Leeuwinnen.

De 18-jarige voetbalster uit Tegelen, die voor FC Twente speelt, mocht tien minuten voor tijd invallen. Wilms werd een week geleden door coach Sarina Wiegman opgeroepen om zich bij de Oranje-selectie te voegen omdat Lisa van der Most geblesseerd moest afhaken.

3-0 winst
Na de 7-0 zege op Estland in Talinn won Oranje dinsdagavond de tweede kwalificatiewedstrijd. Turkije werd voor een uitverkocht Abe Lenstra Stadion met 3-0 verslagen. Stefanie van de Gragt opende in de dertiende minuut de score voor Nederland door de bal uit een hoekschop ongehinderd bij de tweede paal binnen te koppen. Oranje bleef ook na die treffer aanvallen, maar wist voor rust de bal niet meer in het Turkse doel te krijgen.

Strafschop
Elf minuten na rust kwam Oranje op 2-0. Daniëlle van de Donk kreeg de bal op maat van Sherida Spitse en wipte de bal over de Turkse doelvrouwe. In de slotminuten kreeg Nederland na een overtreding in het strafschopgebied op Linette Beerensteyn een strafschop. Sherida Spitse knalde de bal vanaf de stip loeihard in de kruising en bepaalde de eindstand op 3-0.

Nederland heeft na twee wedstrijden 6 punten en vervolgt op 4 oktober in Slovenië de strijd om de EK-kwalificatie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen