Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Wilms uit Tegelen maakt debuut bij Oranje Leeuwinnen

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 22:17

Lynn Wilms heeft in Heerenveen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije haar debuut gemaakt bij de Oranje Leeuwinnen.

De 18-jarige voetbalster uit Tegelen, die voor FC Twente speelt, mocht tien minuten voor tijd invallen. Wilms werd een week geleden door coach Sarina Wiegman opgeroepen om zich bij de Oranje-selectie te voegen omdat Lisa van der Most geblesseerd moest afhaken.

3-0 winst
Na de 7-0 zege op Estland in Talinn won Oranje dinsdagavond de tweede kwalificatiewedstrijd. Turkije werd voor een uitverkocht Abe Lenstra Stadion met 3-0 verslagen. Stefanie van de Gragt opende in de dertiende minuut de score voor Nederland door de bal uit een hoekschop ongehinderd bij de tweede paal binnen te koppen. Oranje bleef ook na die treffer aanvallen, maar wist voor rust de bal niet meer in het Turkse doel te krijgen.

Strafschop
Elf minuten na rust kwam Oranje op 2-0. Daniëlle van de Donk kreeg de bal op maat van Sherida Spitse en wipte de bal over de Turkse doelvrouwe. In de slotminuten kreeg Nederland na een overtreding in het strafschopgebied op Linette Beerensteyn een strafschop. Sherida Spitse knalde de bal vanaf de stip loeihard in de kruising en bepaalde de eindstand op 3-0.

Nederland heeft na twee wedstrijden 6 punten en vervolgt op 4 oktober in Slovenië de strijd om de EK-kwalificatie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen