Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Wilms helpt jonge Leeuwinnen met treffer aan WK-ticket

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 22:08

De Nederlandse voetbalvrouwen onder de 19 hebben de halve finale bereikt van het EK in Schotland. Het team verzekerde zich van de tweede plaats in de poule door met 4-0 te winnen van gastland Schotland.

Ze mogen volgend jaar deelnemen aan het WK onder de 20 in Nigeria. Na de onverwachte 3-1 nederlaag tegen Frankrijk, de eerste in veertien wedstrijden, begonnen de Oranje meiden met veel energie aan de wedstrijd tegen hun Schotse leeftijdsgenoten.

Limburgs onderonsje
Lynn Wilms uit Tegelen tikte uit een voorzet van Romee Leuchter uit Schinveld de bal na acht minuten in het Saint Mirren Park in Paisley in de touwen. Marisa Olislagers haalde tien minuten voor rust wat druk van de ketel door Oranje met een droge knal op 2-0 te brengen.

Gevaar
Oranje was direct na rust nog even gevaarlijk door schotpogingen van Kirsten van de Westeringh en Janou Levels uit Herten. De Leeuwinnen zochten naar openingen, maar wisten pas in de slotfase de Schotse verdediging te verschalken. Uit twee hoekschoppen van Levels werkte Lisa Doorn de bal in de touwen en bepaalde daarme de eindstand op 4-0.

Donderdag moeten de jonge Oranje leeuwinnnen het in de halve finale opnemen tegen Duitsland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen