Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Wilms helpt jonge Leeuwinnen met treffer aan WK-ticket

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 22:08

De Nederlandse voetbalvrouwen onder de 19 hebben de halve finale bereikt van het EK in Schotland. Het team verzekerde zich van de tweede plaats in de poule door met 4-0 te winnen van gastland Schotland.

Ze mogen volgend jaar deelnemen aan het WK onder de 20 in Nigeria. Na de onverwachte 3-1 nederlaag tegen Frankrijk, de eerste in veertien wedstrijden, begonnen de Oranje meiden met veel energie aan de wedstrijd tegen hun Schotse leeftijdsgenoten.

Limburgs onderonsje
Lynn Wilms uit Tegelen tikte uit een voorzet van Romee Leuchter uit Schinveld de bal na acht minuten in het Saint Mirren Park in Paisley in de touwen. Marisa Olislagers haalde tien minuten voor rust wat druk van de ketel door Oranje met een droge knal op 2-0 te brengen.

Gevaar
Oranje was direct na rust nog even gevaarlijk door schotpogingen van Kirsten van de Westeringh en Janou Levels uit Herten. De Leeuwinnen zochten naar openingen, maar wisten pas in de slotfase de Schotse verdediging te verschalken. Uit twee hoekschoppen van Levels werkte Lisa Doorn de bal in de touwen en bepaalde daarme de eindstand op 4-0.

Donderdag moeten de jonge Oranje leeuwinnnen het in de halve finale opnemen tegen Duitsland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen