Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Wilms helpt jonge Leeuwinnen met treffer aan WK-ticket

Geplaatst opmaandag 22 juli 2019 - 22:08

De Nederlandse voetbalvrouwen onder de 19 hebben de halve finale bereikt van het EK in Schotland. Het team verzekerde zich van de tweede plaats in de poule door met 4-0 te winnen van gastland Schotland.

Ze mogen volgend jaar deelnemen aan het WK onder de 20 in Nigeria. Na de onverwachte 3-1 nederlaag tegen Frankrijk, de eerste in veertien wedstrijden, begonnen de Oranje meiden met veel energie aan de wedstrijd tegen hun Schotse leeftijdsgenoten.

Limburgs onderonsje
Lynn Wilms uit Tegelen tikte uit een voorzet van Romee Leuchter uit Schinveld de bal na acht minuten in het Saint Mirren Park in Paisley in de touwen. Marisa Olislagers haalde tien minuten voor rust wat druk van de ketel door Oranje met een droge knal op 2-0 te brengen.

Gevaar
Oranje was direct na rust nog even gevaarlijk door schotpogingen van Kirsten van de Westeringh en Janou Levels uit Herten. De Leeuwinnen zochten naar openingen, maar wisten pas in de slotfase de Schotse verdediging te verschalken. Uit twee hoekschoppen van Levels werkte Lisa Doorn de bal in de touwen en bepaalde daarme de eindstand op 4-0.

Donderdag moeten de jonge Oranje leeuwinnnen het in de halve finale opnemen tegen Duitsland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen