Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn is een beetje timide maar straalt in rockopera

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 22:51

Lynn van Sleeuwen uit Horst is van nature timide maar ze blijkt wel het stralende middelpunt tijdens de repetities voor van de rockopera 'Eve, Storm is coming'.

Het muziekspektakel gaat in oktober in het Parkstad Limburg Theater in première. Maandag zijn de muzikanten bij elkaar gekomen om de eerste noten te spelen.

Hoofdrol
Voor de rolverdeling van de rockopera werden audities gehouden. De 17-jarige singer-songwriter Lynn van Sleeuwen uit Horst besloot een kans te wagen. Ze speelde twee liedjes op haar gitaar voor de jury en hoopte op een bescheiden bijrol. "Maar een week later werd ik gebeld, en toen vertelden ze dat ik de hoofdrol had gekregen!"

Timide
Daar schrok ze van, maar ze vindt het ook een mooie kans. Van nature is ze timide en niet iemand die snel op de voorgrond treedt . "Ik heb vaak moeite met nieuwe situaties, bijvoorbeeld een eerste schooldag of een eerste dag op mijn werk, dan word ik zenuwachtig. Maar daar wil ik eigenlijk vanaf, dus daarom doe ik mee aan bijvoorbeeld de rockopera, of andere dingen met muziek."

Eigen rockband
En die uitdaging gaat ze niet voor niets aan. Lynn droomt van een leven in de rockmuziek; haar grootste droom is de festivalpodia bestormen. "Met mijn eigen rockband bijvoorbeeld op Pinkpop staan, dat lijkt me echt heel gaaf."

Normaal gesproken speelt ze ook gitaar als ze zingt, maar dat kon niet in deze rockopera. "Ik vind optreden op het podium best wel lastig, vooral als ik geen gitaar vast heb, dan weet ik niet zo goed wat ik met mijn handen moet doen." Toch wil Lynn de ervaring aangaan. "Je leert er natuurlijk ook heel veel van, een stukje meer performen of meer zelfverzekerd zijn misschien."

Gevoelens uiten
Volgens Ralf Jacobs van SCHUNCK is de operaster in spe heel authentiek. "Ze heeft een goed inlevingsvermogen en wat zij zingt dat pakt meteen. Zij heeft iets introverts, maar als ze gaat zingen heeft ze wel veel bereik en kan ze haar gevoelens erg goed uiten."

'EVE, Storm is coming' wordt 8 oktober voor het eerst uitgevoerd in het Parkstad Limburg Theater. Twee dagen is de productie te zien in de Schouwburg van Venray. De rockopera werd geschreven door Hans Lenssen en de productie is in handen van SCHUNCK.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen