Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV zag dringende oproep om thuis te werken niet aankomen

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 20:48

De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) zag niet aankomen dat het kabinet inzet op zoveel mogelijk thuiswerken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Dat zegt LWV-directeur Huub Narinx maandagavond in L1Vandaag, na de ingelaste coronapersconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Indruk dat het wel goed ging
"Ik had namelijk de indruk dat het goed ging op de werkvloer, qua coronabesmettingen", geeft Narinx aan waarom hij verrast is. Desalniettemin kan hij de dringende oproep van het kabinet begrijpen. "Kantoorpersoneel bij banken en in de administratieve sector kan prima thuiswerken", vult de directeur aan. "Daar hebben we goeie ervaringen mee opgedaan, toen de regering eerder opriep om zoveel als mogelijk thuis te werken."

Recente ontwikkelingen
De oproep van het kabinet is gebaseerd op de recentelijke ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland. Het aantal besmettingen loopt fors op en ook is er een toename van ziekenhuisopnamen. De reeks maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd blijft minimaal drie weken van kracht.

Lees ook: Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

Risico om gestraft te worden
Bedrijven die hun personeel tóch naar kantoor laten komen, terwijl hun werknemers thuis kunnen werken, lopen het risico om gestraft te worden. Zo kan een coronabesmetting bij een bedrijf ertoe leiden dat die onderneming twee weken verplicht dicht moet.

De LWV is niet de enige die verrast reageert op de maatregelen voor het bedrijfsleven. In de sportsector is VVV-Venlo verrast door de maatregel om in ieder geval de komende drie weken geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden, dus ook niet bij het betaald voetbal.

Lees ook: VVV-Venlo verrast door aangescherpte coronamaatregelen

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen