Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV zag dringende oproep om thuis te werken niet aankomen

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 20:48

De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) zag niet aankomen dat het kabinet inzet op zoveel mogelijk thuiswerken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Dat zegt LWV-directeur Huub Narinx maandagavond in L1Vandaag, na de ingelaste coronapersconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Indruk dat het wel goed ging
"Ik had namelijk de indruk dat het goed ging op de werkvloer, qua coronabesmettingen", geeft Narinx aan waarom hij verrast is. Desalniettemin kan hij de dringende oproep van het kabinet begrijpen. "Kantoorpersoneel bij banken en in de administratieve sector kan prima thuiswerken", vult de directeur aan. "Daar hebben we goeie ervaringen mee opgedaan, toen de regering eerder opriep om zoveel als mogelijk thuis te werken."

Recente ontwikkelingen
De oproep van het kabinet is gebaseerd op de recentelijke ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland. Het aantal besmettingen loopt fors op en ook is er een toename van ziekenhuisopnamen. De reeks maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd blijft minimaal drie weken van kracht.

Lees ook: Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

Risico om gestraft te worden
Bedrijven die hun personeel tóch naar kantoor laten komen, terwijl hun werknemers thuis kunnen werken, lopen het risico om gestraft te worden. Zo kan een coronabesmetting bij een bedrijf ertoe leiden dat die onderneming twee weken verplicht dicht moet.

De LWV is niet de enige die verrast reageert op de maatregelen voor het bedrijfsleven. In de sportsector is VVV-Venlo verrast door de maatregel om in ieder geval de komende drie weken geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden, dus ook niet bij het betaald voetbal.

Lees ook: VVV-Venlo verrast door aangescherpte coronamaatregelen

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen