Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV sluit coronapas op werk niet uit: 'Laatste middel'

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 20:30

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) is niet tegen het vragen van een coronatoegangsbewijs door werkgevers. Dat zegt directeur Huub Narinx. "Het zou een laatste middel zijn wat mij betreft om ergere maatregelen te voorkomen."

Narinx deed zijn uitspraken in L1mburg Centraal.

Bespreekbaar
Narinx is niet volledig tegen het verplicht tonen van een coronatoegangsbewijs door werknemers. "Het is niet onze eerste voorkeur, maar als het nodig zou zijn ter voorkoming van lockdown, vind ik dat wel bespreekbaar. Maar het is niet iets waar wij op zitten te wachten", aldus Narinx."Het zou een laatste middel moeten zijn wat mij betreft", benadrukt de directeur.

Italiƫ
Aanleiding voor zijn opmerking is de nieuwe regelgeving in Italiƫ. Daar moeten werknemers in de publieke en private sector sinds enkele weken verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. De Italiaanse regering wilde met de maatregel de vaccinatiegraad in het land opkrikken.

Coronabesmettingen
De directeur merkt wel ongerustheid nu het aantal coronabesmettingen oploopt en er ook meer ziekenhuisopnames zijn. Het kabinet houdt volgende week dinsdag een persconferentie waarin mogelijk nieuwe maatregelen worden afgekondigd. "Je merkt wel dat iedereen zijn hart vasthoudt. Ondernemers zijn door een moeilijke periode geloodst. Dan wil je niet terugvallen."

Volgens de directeur zijn de bedrijven juist blij nu werknemers weer op kantoor kunnen werken. "We hebben een aantal bijeenkomsten gehad en iedereen was zo blij als kalveren in een wei."

Snotneusprotocol
ArboNed, een van de grootste arbodiensten van Nederland, pleitte voor een 'snotneusprotocol'. Met zo'n protocol blijven mensen met klachten thuis. Narinx is niet direct enthousiast over het idee. "Als je de cijfers goed analyseert zie je dat negen procent van de besmettingen plaatsvindt op het werk. We hebben dat vorig jaar ook gedaan, en daardoor kwam het ziekteverzuim uit tot boven de 30 procent."

Volgens Narinx wordt de druk daardoor alleen maar groter. "Mensen moeten in ondertal evenveel werkzaamheden doen, waardoor je overbelasting krijgt of een burn-out. Ik ben wel voor testen, maar niet voor zo'n snotneusprotocol."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen