Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV: Noodfonds nodig voor bedrijven vanwege corona

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 17:54

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LVW) pleit vanwege de corona-uitbraak voor een noodfonds voor bedrijven.

Dat zegt LWV-voorzitter Huub Narinx donderdag.

Miljarden
"Nederland moet daarin de lijn van Italië en Duitsland volgen", vindt Narinx. "Die landen reserveren inmiddels miljarden om bedrijven te helpen." Als voorbeeld noemt de LWV-voorman de reisbranche. "Je ziet dat die sector nu in zwaar weer zit. Je wilt niet dat bedrijven in de reisbranche failliet gaan vanwege de coronacrisis", zegt Narinx. "Het coronavirus heeft wat mij betreft namelijk niks met bedrijfsrisico te maken."

Belangrijk
Hoeveel geld er in het noodfonds moet, weet Narinx niet. "Het is vooral belangrijk om regelmatig te kijken of er genoeg geld inzit, of dat er meer geld bij moet."

Lees ook: Bedrijven willen werktijdverkorting door coronavirus

Belastingen
Narinx vindt het goed dat werkgevers inmiddels werktijdverkorting kunnen aanvragen voor personeel. "Maar dat is niet genoeg", vindt hij. "Bedrijven moeten ook later belastingen af kunnen dragen." Narinx wil niet dat het op tijd betalen van belasting er bij ondernemers voor zorgt dat ze geen geld meer op de rekening of in kas hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen