Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV: Noodfonds nodig voor bedrijven vanwege corona

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 17:54

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LVW) pleit vanwege de corona-uitbraak voor een noodfonds voor bedrijven.

Dat zegt LWV-voorzitter Huub Narinx donderdag.

Miljarden
"Nederland moet daarin de lijn van Italië en Duitsland volgen", vindt Narinx. "Die landen reserveren inmiddels miljarden om bedrijven te helpen." Als voorbeeld noemt de LWV-voorman de reisbranche. "Je ziet dat die sector nu in zwaar weer zit. Je wilt niet dat bedrijven in de reisbranche failliet gaan vanwege de coronacrisis", zegt Narinx. "Het coronavirus heeft wat mij betreft namelijk niks met bedrijfsrisico te maken."

Belangrijk
Hoeveel geld er in het noodfonds moet, weet Narinx niet. "Het is vooral belangrijk om regelmatig te kijken of er genoeg geld inzit, of dat er meer geld bij moet."

Lees ook: Bedrijven willen werktijdverkorting door coronavirus

Belastingen
Narinx vindt het goed dat werkgevers inmiddels werktijdverkorting kunnen aanvragen voor personeel. "Maar dat is niet genoeg", vindt hij. "Bedrijven moeten ook later belastingen af kunnen dragen." Narinx wil niet dat het op tijd betalen van belasting er bij ondernemers voor zorgt dat ze geen geld meer op de rekening of in kas hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen