Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV houdt enquête naar schade stuw Grave

Geplaatst opmaandag 9 januari 2017 - 21:07

De Limburgse Werkgeversvereniging LWV houdt een enquête onder haar leden om de schade van de kapotte stuw bij Grave te inventariseren.

De LWV heeft veel signalen gekregen dat ondernemers grote schade lijden als gevolg van de stremming van de Maas.

Extra kosten
"Het gaat dan niet alleen om extra kosten voor de brandstof door het omvaren naar onze klanten, maar ook om bedrijven die stil komen te liggen", aldus directeur Huub Narinx van de LWV.

Noodklok
Sommige leden vinden dat de LWV de noodklok moet luiden. "Daarom hebben we nu deze enquête uitgezet. Hiermee krijgen we een goed beeld van de problemen", legt
Narinx uit. Hij benadrukt dat er snel een oplossing moet komen. "We houden het nu nog wel even uit, maar als het te lang duurt komen ondernemers in de financiële problemen, met mogelijk ontslagen."

De LWV hoopt donderdag in de loop van de dag de eerste resultaten binnen te hebben.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

LWV: Schade bedrijfsleven door stremming Grave 2,5 miljoen
ANP
Water uit Paesplas teruggepompt in de Maas
Waterpeil stijgt: scheepvaart op Maas volledig hervat
'Inhuren expertise heeft oplossing stuw niet vertraagd'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen