Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV: 'Help getroffen ondernemers datalek'

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 14:59

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) roept werkgevers op de getroffen ondernemers van het Venrayse datalek te helpen.

"Een ondernemer schaamt zich toch een beetje als je gebruik moet maken van zo'n regeling," zegt een voorlichter van de LWV. "Maar het water staat je tot aan de lippen. Laten we het positief houden; we weten nu wie de ondernemers zijn. Laten we ze helpen. Wij roepen op om je opdrachten aan deze ondernemers te gunnen en elkaar uit het dal te trekken."

Lek
Donderdag lekte de gemeente Venray per ongeluk de namen van 123 ondernemers die een Tozo-regeling hebben aangevraagd. Met die regeling kunnen ondernemers financiële steun aanvragen. De gemeente zette de mailadressen van de ondernemers per ongeluk in de cc zodat iedereen wist wie de anderen waren.

Lees ook: Datalek coronahulp in Venray: namen ondernemers op straat

Menselijke fout
De LWV vindt het vervelend wat gisteren in Venray gebeurde, maar spreekt van een menselijke fout. "Het is vervelend voor de ondernemers, zeker in deze lastige tijden. Het is aan Venray om hier een gepaste oplossing voor te vinden."

Autoriteit Persoonsgegevens
Het lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij mogen niet op specifieke gevallen ingaan. Wel laten ze weten dat datalekken vaker per ongeluk worden veroorzaakt door mensen, bijvoorbeeld via een e-mail met persoonsgegevens aan de verkeerde ontvangers. Zij zullen niet meteen actie ondernemen.

De gemeente heeft ondertussen excuses aangeboden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen