Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV: 'Help getroffen ondernemers datalek'

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 14:59

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) roept werkgevers op de getroffen ondernemers van het Venrayse datalek te helpen.

"Een ondernemer schaamt zich toch een beetje als je gebruik moet maken van zo'n regeling," zegt een voorlichter van de LWV. "Maar het water staat je tot aan de lippen. Laten we het positief houden; we weten nu wie de ondernemers zijn. Laten we ze helpen. Wij roepen op om je opdrachten aan deze ondernemers te gunnen en elkaar uit het dal te trekken."

Lek
Donderdag lekte de gemeente Venray per ongeluk de namen van 123 ondernemers die een Tozo-regeling hebben aangevraagd. Met die regeling kunnen ondernemers financiële steun aanvragen. De gemeente zette de mailadressen van de ondernemers per ongeluk in de cc zodat iedereen wist wie de anderen waren.

Lees ook: Datalek coronahulp in Venray: namen ondernemers op straat

Menselijke fout
De LWV vindt het vervelend wat gisteren in Venray gebeurde, maar spreekt van een menselijke fout. "Het is vervelend voor de ondernemers, zeker in deze lastige tijden. Het is aan Venray om hier een gepaste oplossing voor te vinden."

Autoriteit Persoonsgegevens
Het lek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij mogen niet op specifieke gevallen ingaan. Wel laten ze weten dat datalekken vaker per ongeluk worden veroorzaakt door mensen, bijvoorbeeld via een e-mail met persoonsgegevens aan de verkeerde ontvangers. Zij zullen niet meteen actie ondernemen.

De gemeente heeft ondertussen excuses aangeboden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen