Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV: CO2-heffing kabinet grote misvatting

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 17:01

Voorzitter Giel Braun van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) heeft zware kritiek op het voornemen van het kabinet om vast te houden aan een CO2-heffing voor bedrijven.

De heffing is opgenomen in de Miljoenennota. Braun noemt de heffing 'een grote misvatting' omdat het voor bedrijven bijna onmogelijk wordt om te concurreren met andere Europese landen.

Video: L1

Chemelot
Hij vreest ook dat de heffing grote gevolgen heeft voor de werkgelegenheid op bedrijventerrein Chemelot in Geleen, met name bij de chemische bedrijven Sabic en OCI Nitrogen. Want het gaat om een heffing bovenop een bestaande Europese CO2-heffing. ‘Het leidt tot een hek rond Nederland’, aldus Braun.

De ondernemingsraden van die Sabic en OCI Nitrogen vreesden eerder al het verlies van banen, bij de invoering van de CO2-heffing.

Lees ook: Chemiesector vreest fors banenverlies bij hoge CO2-heffing

Poldermodel
De LWV-voorman is wel erg te spreken over de lijn van het kabinet om in deze coronatijd niet te bezuinigen maar juist te investeren in de economie. Braun, die zichzelf een groot voorstander van het poldermodel noemt, zegt dat het afgelopen half jaar nog nooit zo goed is samengewerkt tussen overheid, werkgevers en vakbonden om de werkgelegenheid te redden.

Nationaal Groeifonds
Braun is ook enthousiast over het Nationaal Groeifonds van 20 miljard om duurzame investeringen in de economie te stimuleren. Al moet dat niet met teveel bureaucratie gepaard gaan. "We moeten investerend de crisis uit", aldus Braun.

Voorzitter Monique Princen van MKB-Limburg is heel erg blij met de extra investeringen in infrastructuur en bouw. "Dat zorgt voor het behoud van banen. Daarom is het van groot belang om te voorkomen dat we een tweede corona-golf krijgen", zo vindt Princen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen