Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV: 'Blij met versoepelingen, maar steun blijft nodig'

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 11:02

De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) wil dat het kabinet de steunmaatregelen voor ondernemers verlengt tot het einde van het jaar. Ondanks de dinsdag aangekondigde versoepelingen blijft die steun noodzakelijk.

Dat zegt directeur Huub Narinx van de LWV.

Kunnen niet investeren
De LWV is blij dat de coronamaatregelen versoepeld worden als de besmettingscijfers dat volgende week toelaten. "Hiermee wordt eindelijk weer wat meer mogelijk voor sectoren die al maanden op last van de overheid dicht zijn. Wel is het voor ondernemers nu nog ruim een week onduidelijk of zij inderdaad weer open mogen", zegt Narinx. "Daardoor rest hen soms weinig voorbereidingstijd of ontstaat onzekerheid bij inkoop van dure voorraden". Het optimisme betekent volgens LWV nog niet dat de ondernemers uit de nood zijn. "De huidige steunmaatregelen TVL, TOZO en NOW lopen tot 1 juli", zegt Narinx. "Wij willen dat er een nieuw pakket komt dat loopt tot het einde van het jaar." Volgens Narinx hebben ondernemers deze steun nog hard nodig om de gevolgen van de coronacrisis te verwerken. "Veel ondernemers hebben schulden en niet-betaalde belastingen", zegt Narinx. "Ze krijgen wel uitstel van betaling, maar daardoor hebben ze geen investerend vermogen dat nodig is voor de toekomst. Een nieuw steunpakket geeft ondernemers rust en zekerheid."

Horeca binnen
De Limburgse Werkgeversvereniging betreurt het dat de horeca binnen nog geen gasten mag ontvangen. "Terwijl dat volgens het protocol van de branche veilig zou kunnen", zegt Narinx. "We vragen van het kabinet om zodra het aantal ziekenhuisopnames het toelaat, de volgende stap in het openingsplan te zetten en daarmee niet te wachten tot 1 juni. Weken kunnen voor sommige ondernemers echt het verschil maken. Dat vraagt dus snelle actie zodra dat kan."

De LWV is samen VNO-NCW met MKB Nederland in gesprek met het kabinet en heeft een aantal voorstellen gedaan. "Op 21 mei verwachten we meer duidelijkheid", zegt Narinx.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen