Overslaan en naar de inhoud gaan

LWV: aanpassing noodpakket bedrijven dringend nodig

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2020 - 5:59

Het economisch noodpakket dat de overheid heeft ingesteld om bedrijven te compenseren die schade lijden door de coronacrisis, moet dringend worden aangepast.

Dat stelt de Limburgse Werkgevers Vereniging samen met koepel VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer.

Buiten de boot
Er zijn nog te veel ondernemersgroepen die nu buiten de boot vallen, zoals de binnenvaart, ballonvaart of particuliere onderwijsinstellingen. Deze sectoren hebben op last van de overheid ook stilgelegen door de coronacrisis, maar worden nu niet gecompenseerd.

Vaste lasten en loonkosten
De werkgeversverenigingen vragen om 'reparatie' van de TVL-regeling (tegemoetkoming vaste lasten). Die is nu gebaseerd op de SBI-codes, dus de indeling van de bedrijven op basis van hun werkzaamheden. Maar daardoor vallen aanverwante bedrijven soms buiten de boot omdat hun SBI-code niet is opgenomen of over het hoofd is gezien. Ook moet de NOW2.0-regeling (verlenging van de regeling tegemoetkoming loonkosten) op punten worden aangepast, vinden de werkgevers. Omdat seizoensgebonden bedrijven niet over het hele jaar een gelijkmatige omzet draaien, moet hun omzet(verlies) vergeleken worden met dezelfde periode vorig jaar.

Kannibalisme
De werkgevers zouden ook het liefst aangepast zien dat de TOGS- (tegemoetkoming van covid-schade voor ondernemers) en de TVL-regeling niet meerekenen in de omzet. Daardoor maken de ondernemers namelijk minder kans om in aanmerking te komen voor de NOW-regeling. Dat is volgens de werkgeversorganisaties een vorm van kannibalisme die de effectiviteit van de regelingen schaadt.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen