Kerstpakket 2

Werkgevers pakken laat uit met grote kerstpakketten

Werkgevers hoopten net als de werknemers dat er versoepelingen in het vooruitzicht zouden komen met de feestdagen. Nu die hoop min of meer is vervlogen, besloten veel Limburgse werkgevers pas laat om uit te pakken met een groot kerstpakket.

Horeca glazen wijn
Limburgse werkgevers: 'Weinig perspectief coronacrisis'

De Limburgse werkgeversvereniging LWV vindt dat premier Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge in hun persconferentie over de coronacrisis te weinig perspectief boden voor met name de horeca.

stock thuiswerken
Grote zorgen over sluiting scholen: voorkom totale lockdown

Als het aantal nieuwe coronagevallen blijft stijgen, komen we mogelijk in een volledige lockdown terecht. Ook de scholen zullen dan hun deuren weer moeten sluiten. Werkgevers, scholen en professionals maken zich hier grote zorgen over.

ondernemer in zak en as, coronacrisis, coronavirus, lockdown, problemen, bankroet, faillissement (stock)
LWV: snelheid voorop bij extra steun aan bedrijven

Het kabinet moet haast maken met aanvullende steunmaatregelen voor bedrijven, en ook met de time-out en stop-regeling waar al een tijd over gesproken wordt. Anders is het voor veel bedrijven snel afgelopen.

Stil tafelgesprek Huub Narinx 18-09
LWV zag dringende oproep om thuis te werken niet aankomen

De Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) zag niet aankomen dat het kabinet inzet op zoveel mogelijk thuiswerken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Giel Braun lwv (15 sep 2020)
LWV: CO2-heffing kabinet grote misvatting

Voorzitter Giel Braun van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) heeft zware kritiek op het voornemen van het kabinet om vast te houden aan een CO2-heffing voor bedrijven.

Economie corona
LWV noemt derde noodpakket een goede zaak

De Limburgse Werkgeversvereniging (LVW) noemt het derde noodpakket dat het kabinet vrijdag bekend heeft gemaakt een goede basis voor de komende maanden. "Vooral het feit dat er nu tot juli 2021 duidelijkheid is, is een goede zaak", stelt de belangenvereniging. Voor het derde pakket stelt het kabinet 11 miljard euro beschikbaar.

Economie corona
'8,5 procent krimp: niet eerder meegemaakt'

De Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) roept de overheid op te investeren. Volgens de belangenvereniging is dit bij uitstek het moment om grote bouwprojecten uit te voeren.

temperatuurvoorhoofd
LWV: 'Ondernemers mogen personeel niet op corona testen'

De Limburgse werkgeversvereniging pleit er niet voor dat bedrijven hun personeel zelf gaan testen op corona.

lege mand luchtballon ballonvaart (stock) _HD
LWV: aanpassing noodpakket bedrijven dringend nodig

Het economisch noodpakket dat de overheid heeft ingesteld om bedrijven te compenseren die schade lijden door de coronacrisis, moet dringend worden aangepast.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten