Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR wil opheldering over ‘lek’ Schreurs

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 17:53

De LVR wil opheldering over het standpunt van het Roermondse college van B en W dat OML-directeur Tilman Schreurs op moet stappen.

De oppositiepartij heeft maandag vragen gesteld over een artikel in De Limburger. Daarin werd gemeld dat de positie van Tilman Schreurs als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg volgens het Roermondse college niet houdbaar is.

Lees ook: Advies: Schreurs moet weg bij OML

Standpunt voor analyse
De LVR vraagt zich af waarom het college al een standpunt heeft ingenomen, terwijl met de fractievoorzitters is overeengekomen het vonnis in de zaak Van Rey pas te bespreken na een grondige analyse. De fractie wil weten of alle collegeleden het eens waren met het standpunt.

Overzicht
Ze wenst een overzicht van de aanwezige wethouders en de stemverhouding tijdens de bewuste vergadering. Ook wil de partij weten of het klopt dat de fractievoorzitters van de coalitie zijn geïnformeerd door 'hun' wethouders.

Boezem
De LVR wil dat het college onderzoekt wie deze 'gevoelige informatie' heeft gelekt vanuit "de boezem van college, coalitie en/of stadhuis". De raad van commissarissen van OML heeft de aandeelhoudende gemeenten om advies gevraagd. De overige vier gemeenten beslissen deze week.

Lees hier eerdere berichten over Tilman Schreurs

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs
Roermond wil toch af van veroordeelde Tilman Schreurs
Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen