Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LVR wil opheldering over ‘lek’ Schreurs

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 17:53

De LVR wil opheldering over het standpunt van het Roermondse college van B en W dat OML-directeur Tilman Schreurs op moet stappen.

De oppositiepartij heeft maandag vragen gesteld over een artikel in De Limburger. Daarin werd gemeld dat de positie van Tilman Schreurs als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg volgens het Roermondse college niet houdbaar is.

Lees ook: Advies: Schreurs moet weg bij OML

Standpunt voor analyse
De LVR vraagt zich af waarom het college al een standpunt heeft ingenomen, terwijl met de fractievoorzitters is overeengekomen het vonnis in de zaak Van Rey pas te bespreken na een grondige analyse. De fractie wil weten of alle collegeleden het eens waren met het standpunt.

Overzicht
Ze wenst een overzicht van de aanwezige wethouders en de stemverhouding tijdens de bewuste vergadering. Ook wil de partij weten of het klopt dat de fractievoorzitters van de coalitie zijn geïnformeerd door 'hun' wethouders.

Boezem
De LVR wil dat het college onderzoekt wie deze 'gevoelige informatie' heeft gelekt vanuit "de boezem van college, coalitie en/of stadhuis". De raad van commissarissen van OML heeft de aandeelhoudende gemeenten om advies gevraagd. De overige vier gemeenten beslissen deze week.

Lees hier eerdere berichten over Tilman Schreurs

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs
Roermond wil toch af van veroordeelde Tilman Schreurs
Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen