Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR wil opheldering over ‘lek’ Schreurs

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 17:53

De LVR wil opheldering over het standpunt van het Roermondse college van B en W dat OML-directeur Tilman Schreurs op moet stappen.

De oppositiepartij heeft maandag vragen gesteld over een artikel in De Limburger. Daarin werd gemeld dat de positie van Tilman Schreurs als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg volgens het Roermondse college niet houdbaar is.

Lees ook: Advies: Schreurs moet weg bij OML

Standpunt voor analyse
De LVR vraagt zich af waarom het college al een standpunt heeft ingenomen, terwijl met de fractievoorzitters is overeengekomen het vonnis in de zaak Van Rey pas te bespreken na een grondige analyse. De fractie wil weten of alle collegeleden het eens waren met het standpunt.

Overzicht
Ze wenst een overzicht van de aanwezige wethouders en de stemverhouding tijdens de bewuste vergadering. Ook wil de partij weten of het klopt dat de fractievoorzitters van de coalitie zijn geïnformeerd door 'hun' wethouders.

Boezem
De LVR wil dat het college onderzoekt wie deze 'gevoelige informatie' heeft gelekt vanuit "de boezem van college, coalitie en/of stadhuis". De raad van commissarissen van OML heeft de aandeelhoudende gemeenten om advies gevraagd. De overige vier gemeenten beslissen deze week.

Lees hier eerdere berichten over Tilman Schreurs

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs
Roermond wil toch af van veroordeelde Tilman Schreurs
Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen