Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR wil opheldering over ‘lek’ Schreurs

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 17:53

De LVR wil opheldering over het standpunt van het Roermondse college van B en W dat OML-directeur Tilman Schreurs op moet stappen.

De oppositiepartij heeft maandag vragen gesteld over een artikel in De Limburger. Daarin werd gemeld dat de positie van Tilman Schreurs als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg volgens het Roermondse college niet houdbaar is.

Lees ook: Advies: Schreurs moet weg bij OML

Standpunt voor analyse
De LVR vraagt zich af waarom het college al een standpunt heeft ingenomen, terwijl met de fractievoorzitters is overeengekomen het vonnis in de zaak Van Rey pas te bespreken na een grondige analyse. De fractie wil weten of alle collegeleden het eens waren met het standpunt.

Overzicht
Ze wenst een overzicht van de aanwezige wethouders en de stemverhouding tijdens de bewuste vergadering. Ook wil de partij weten of het klopt dat de fractievoorzitters van de coalitie zijn geïnformeerd door 'hun' wethouders.

Boezem
De LVR wil dat het college onderzoekt wie deze 'gevoelige informatie' heeft gelekt vanuit "de boezem van college, coalitie en/of stadhuis". De raad van commissarissen van OML heeft de aandeelhoudende gemeenten om advies gevraagd. De overige vier gemeenten beslissen deze week.

Lees hier eerdere berichten over Tilman Schreurs

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'
Roermond stemde niet over functie Tilman Schreurs
Roermond wil toch af van veroordeelde Tilman Schreurs
Groen licht voor gesprek met Tilman Schreurs
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen