Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR Roermond wil wel in coalitie met andere partijen

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 13:41

"We zijn de grootste partij, dus Roermond verdient de LVR in de coalitie", zegt fractievoorzitter Dré Peters op de dag na de gemeenteraadsverkiezingen.

"Het maakt ons niet uit met wie, als we maar met een paar partijen de meerderheid weten te vormen in de raad. De onderlinge verschillen zijn niet al te groot."

Ontbijten
In een lunchroom in de binnenstad van Roermond kwam de LVR donderdagochtend bij elkaar. Aan een grote tafel ontbeten enkele kopstukken van de partij met elkaar. Naast de broodjes, de eitjes en de koffie lagen er veel iPads op tafel om de uitslagen er nog eens op na te slaan.

Kort geslapen
Jos van Rey schoof wat later aan. "Het was 3.00 uur afgelopen nacht. Ik heb maar kort geslapen. Maar ik ben een blij mens als ik zo de voorkeurstemmen zie." Van Rey heeft bijna 2500 voorkeurstemmen gekregen. Bij de vorige verkiezingen behaalde het stemmenkanon van de Liberale Volkspartij Roermond ruim 3000 stemmen. "Ik ben er toch erg blij mee. Het is meer dan verwacht. Zeker ondanks de commotie en de tegenslagen van de laatste tijd."

Doorgaan
Bij wethouder Marianne Smitsmans stond de telefoon donderdagochtend amper stil. Veel felicitaties vanwege de overwinning van haar partij GroenLinks. De partij stijgt van vier naar uiteindelijk zeven zetels na het vergeven van de restzetel. "Het is niet alleen een stem op GroenLinks, maar ook een stem op de huidige coalitie. De kiezer wil dat we doorgaan met hetgeen wat we in gang gezet hebben."

Lees ook: Demokraten Swalmen: 'Verder met huidige coalitie'

Ingeslagen weg
Ze is daarom ook blij met de reactie van coalitiepartner Demokraten Swalmen. Die partij wil ook dat de huidige coalitie (GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen) de ingeslagen weg voortzet. De PvdA zal niet terugkeren in de coalitie, want die partij heeft geen zetels behaald.

Lees ook: GroenLinks grote winnaar in Roermond, Van Rey levert zetel in

Dat de huidige coalitiepartijen ook in de komende periode doorwillen met elkaar, is volgens Van Rey begrijpelijk van hun kant. "Maar ik ben er voorstander van dat de grootste partij gewoon in de coalitie komt. Dat vind ik al 40 jaar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen