Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR Roermond wil wel in coalitie met andere partijen

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 13:41

"We zijn de grootste partij, dus Roermond verdient de LVR in de coalitie", zegt fractievoorzitter Dré Peters op de dag na de gemeenteraadsverkiezingen.

"Het maakt ons niet uit met wie, als we maar met een paar partijen de meerderheid weten te vormen in de raad. De onderlinge verschillen zijn niet al te groot."

Ontbijten
In een lunchroom in de binnenstad van Roermond kwam de LVR donderdagochtend bij elkaar. Aan een grote tafel ontbeten enkele kopstukken van de partij met elkaar. Naast de broodjes, de eitjes en de koffie lagen er veel iPads op tafel om de uitslagen er nog eens op na te slaan.

Kort geslapen
Jos van Rey schoof wat later aan. "Het was 3.00 uur afgelopen nacht. Ik heb maar kort geslapen. Maar ik ben een blij mens als ik zo de voorkeurstemmen zie." Van Rey heeft bijna 2500 voorkeurstemmen gekregen. Bij de vorige verkiezingen behaalde het stemmenkanon van de Liberale Volkspartij Roermond ruim 3000 stemmen. "Ik ben er toch erg blij mee. Het is meer dan verwacht. Zeker ondanks de commotie en de tegenslagen van de laatste tijd."

Doorgaan
Bij wethouder Marianne Smitsmans stond de telefoon donderdagochtend amper stil. Veel felicitaties vanwege de overwinning van haar partij GroenLinks. De partij stijgt van vier naar uiteindelijk zeven zetels na het vergeven van de restzetel. "Het is niet alleen een stem op GroenLinks, maar ook een stem op de huidige coalitie. De kiezer wil dat we doorgaan met hetgeen wat we in gang gezet hebben."

Lees ook: Demokraten Swalmen: 'Verder met huidige coalitie'

Ingeslagen weg
Ze is daarom ook blij met de reactie van coalitiepartner Demokraten Swalmen. Die partij wil ook dat de huidige coalitie (GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen) de ingeslagen weg voortzet. De PvdA zal niet terugkeren in de coalitie, want die partij heeft geen zetels behaald.

Lees ook: GroenLinks grote winnaar in Roermond, Van Rey levert zetel in

Dat de huidige coalitiepartijen ook in de komende periode doorwillen met elkaar, is volgens Van Rey begrijpelijk van hun kant. "Maar ik ben er voorstander van dat de grootste partij gewoon in de coalitie komt. Dat vind ik al 40 jaar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen