Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR Roermond wil wel in coalitie met andere partijen

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 13:41

"We zijn de grootste partij, dus Roermond verdient de LVR in de coalitie", zegt fractievoorzitter Dré Peters op de dag na de gemeenteraadsverkiezingen.

"Het maakt ons niet uit met wie, als we maar met een paar partijen de meerderheid weten te vormen in de raad. De onderlinge verschillen zijn niet al te groot."

Ontbijten
In een lunchroom in de binnenstad van Roermond kwam de LVR donderdagochtend bij elkaar. Aan een grote tafel ontbeten enkele kopstukken van de partij met elkaar. Naast de broodjes, de eitjes en de koffie lagen er veel iPads op tafel om de uitslagen er nog eens op na te slaan.

Kort geslapen
Jos van Rey schoof wat later aan. "Het was 3.00 uur afgelopen nacht. Ik heb maar kort geslapen. Maar ik ben een blij mens als ik zo de voorkeurstemmen zie." Van Rey heeft bijna 2500 voorkeurstemmen gekregen. Bij de vorige verkiezingen behaalde het stemmenkanon van de Liberale Volkspartij Roermond ruim 3000 stemmen. "Ik ben er toch erg blij mee. Het is meer dan verwacht. Zeker ondanks de commotie en de tegenslagen van de laatste tijd."

Doorgaan
Bij wethouder Marianne Smitsmans stond de telefoon donderdagochtend amper stil. Veel felicitaties vanwege de overwinning van haar partij GroenLinks. De partij stijgt van vier naar uiteindelijk zeven zetels na het vergeven van de restzetel. "Het is niet alleen een stem op GroenLinks, maar ook een stem op de huidige coalitie. De kiezer wil dat we doorgaan met hetgeen wat we in gang gezet hebben."

Lees ook: Demokraten Swalmen: 'Verder met huidige coalitie'

Ingeslagen weg
Ze is daarom ook blij met de reactie van coalitiepartner Demokraten Swalmen. Die partij wil ook dat de huidige coalitie (GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen) de ingeslagen weg voortzet. De PvdA zal niet terugkeren in de coalitie, want die partij heeft geen zetels behaald.

Lees ook: GroenLinks grote winnaar in Roermond, Van Rey levert zetel in

Dat de huidige coalitiepartijen ook in de komende periode doorwillen met elkaar, is volgens Van Rey begrijpelijk van hun kant. "Maar ik ben er voorstander van dat de grootste partij gewoon in de coalitie komt. Dat vind ik al 40 jaar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen