Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR dient klacht in tegen burgemeester Donders

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 6:00

Fractievoorzitter Dré Peters van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) heeft bij gouverneur Theo Bovens een klacht ingediend over burgemeester Rianne Donders.

In de brief schrijft hij onder meer dat de burgemeester zijn partij de mond snoert en dat de LVR wordt buitengesloten. Hij heeft het schrijven donderdagavond naar de gouverneur gemaild. Ook burgemeester Donders heeft een kopie gekregen.

Druppel
Volgens Peters was de raadsvergadering van 13 februari de druppel. Een agendapunt over vastgoed in de binnenstad liep toen volledig uit de hand nadat Donders de LVR vroeg om bij het agendapunt te blijven, terwijl de LVR juist vond dat die partij de mond werd gesnoerd. Voor Peters een reden om het 'toetsenbord te bedienen', zo schrijft hij.

Lees ook: Ruzie LVR en burgemeester Roermond 'komt nooit meer goed'

Cordon sanitaire
Na de clash kondigde Peters al aan een klacht in te dienen. In de brief somt hij een aantal voorbeelden op waarbij Donders zich, volgens de LVR, niet aan de regels houdt. Zo wordt de burgemeester verweten dat ze informatie achterhoudt voor de LVR. Tenslotte schrijft Peters nog dat Donders zich heeft aangesloten bij een 'cordon sanitaire', waardoor zijn partij wordt buitengesloten 'van alles wat in een democratie gebruikelijk hoort te zijn'.

Met de brief hoopt Peters te bereiken dat de gouverneur in gesprek gaat met Donders en haar vraagt zich aan de regels te houden.

Lees ook: Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

De gouverneur en burgemeester Donders hebben nog niet gereageerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen