Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR dient klacht in tegen burgemeester Donders

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 6:00

Fractievoorzitter Dré Peters van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) heeft bij gouverneur Theo Bovens een klacht ingediend over burgemeester Rianne Donders.

In de brief schrijft hij onder meer dat de burgemeester zijn partij de mond snoert en dat de LVR wordt buitengesloten. Hij heeft het schrijven donderdagavond naar de gouverneur gemaild. Ook burgemeester Donders heeft een kopie gekregen.

Druppel
Volgens Peters was de raadsvergadering van 13 februari de druppel. Een agendapunt over vastgoed in de binnenstad liep toen volledig uit de hand nadat Donders de LVR vroeg om bij het agendapunt te blijven, terwijl de LVR juist vond dat die partij de mond werd gesnoerd. Voor Peters een reden om het 'toetsenbord te bedienen', zo schrijft hij.

Lees ook: Ruzie LVR en burgemeester Roermond 'komt nooit meer goed'

Cordon sanitaire
Na de clash kondigde Peters al aan een klacht in te dienen. In de brief somt hij een aantal voorbeelden op waarbij Donders zich, volgens de LVR, niet aan de regels houdt. Zo wordt de burgemeester verweten dat ze informatie achterhoudt voor de LVR. Tenslotte schrijft Peters nog dat Donders zich heeft aangesloten bij een 'cordon sanitaire', waardoor zijn partij wordt buitengesloten 'van alles wat in een democratie gebruikelijk hoort te zijn'.

Met de brief hoopt Peters te bereiken dat de gouverneur in gesprek gaat met Donders en haar vraagt zich aan de regels te houden.

Lees ook: Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

De gouverneur en burgemeester Donders hebben nog niet gereageerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen