Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR dient klacht in tegen burgemeester Donders

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 6:00

Fractievoorzitter Dré Peters van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) heeft bij gouverneur Theo Bovens een klacht ingediend over burgemeester Rianne Donders.

In de brief schrijft hij onder meer dat de burgemeester zijn partij de mond snoert en dat de LVR wordt buitengesloten. Hij heeft het schrijven donderdagavond naar de gouverneur gemaild. Ook burgemeester Donders heeft een kopie gekregen.

Druppel
Volgens Peters was de raadsvergadering van 13 februari de druppel. Een agendapunt over vastgoed in de binnenstad liep toen volledig uit de hand nadat Donders de LVR vroeg om bij het agendapunt te blijven, terwijl de LVR juist vond dat die partij de mond werd gesnoerd. Voor Peters een reden om het 'toetsenbord te bedienen', zo schrijft hij.

Lees ook: Ruzie LVR en burgemeester Roermond 'komt nooit meer goed'

Cordon sanitaire
Na de clash kondigde Peters al aan een klacht in te dienen. In de brief somt hij een aantal voorbeelden op waarbij Donders zich, volgens de LVR, niet aan de regels houdt. Zo wordt de burgemeester verweten dat ze informatie achterhoudt voor de LVR. Tenslotte schrijft Peters nog dat Donders zich heeft aangesloten bij een 'cordon sanitaire', waardoor zijn partij wordt buitengesloten 'van alles wat in een democratie gebruikelijk hoort te zijn'.

Met de brief hoopt Peters te bereiken dat de gouverneur in gesprek gaat met Donders en haar vraagt zich aan de regels te houden.

Lees ook: Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

De gouverneur en burgemeester Donders hebben nog niet gereageerd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen