Overslaan en naar de inhoud gaan

LVR dient klacht in tegen burgemeester Donders

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 6:00

Fractievoorzitter Dré Peters van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) heeft bij gouverneur Theo Bovens een klacht ingediend over burgemeester Rianne Donders.

In de brief schrijft hij onder meer dat de burgemeester zijn partij de mond snoert en dat de LVR wordt buitengesloten. Hij heeft het schrijven donderdagavond naar de gouverneur gemaild. Ook burgemeester Donders heeft een kopie gekregen.

Druppel
Volgens Peters was de raadsvergadering van 13 februari de druppel. Een agendapunt over vastgoed in de binnenstad liep toen volledig uit de hand nadat Donders de LVR vroeg om bij het agendapunt te blijven, terwijl de LVR juist vond dat die partij de mond werd gesnoerd. Voor Peters een reden om het 'toetsenbord te bedienen', zo schrijft hij.

Lees ook: Ruzie LVR en burgemeester Roermond 'komt nooit meer goed'

Cordon sanitaire
Na de clash kondigde Peters al aan een klacht in te dienen. In de brief somt hij een aantal voorbeelden op waarbij Donders zich, volgens de LVR, niet aan de regels houdt. Zo wordt de burgemeester verweten dat ze informatie achterhoudt voor de LVR. Tenslotte schrijft Peters nog dat Donders zich heeft aangesloten bij een 'cordon sanitaire', waardoor zijn partij wordt buitengesloten 'van alles wat in een democratie gebruikelijk hoort te zijn'.

Met de brief hoopt Peters te bereiken dat de gouverneur in gesprek gaat met Donders en haar vraagt zich aan de regels te houden.

Lees ook: Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

De gouverneur en burgemeester Donders hebben nog niet gereageerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen