Overslaan en naar de inhoud gaan

LVO wil fusie middelbare scholen Maastricht

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 11:31

Het Porta Mosana College, Sint-Maartenscollege en VMBO-Maastricht gaan samen verder als één brede scholengemeenschap.

Dat is in ieder geval een voorgenomen besluit van het College van Bestuur van scholenkoepel LVO.

Beoordeling
Het plan is goedgekeurd door de Maastrichtse gemeenteraad. Nu ligt het ter goedkeuring voor bij de medezeggenschapsraden.

Petitie
De ouderraden van de scholen van Porta Mosana en het Sint Maartenscollege zijn een petitie gestart tegen de voorgenomen fusie. Zij vinden dat het te snel gaat en dat ze niet goed geïnformeerd worden door scholenkoepel LVO.

Niet blij
Berend Brouwer is voorzitter van de ouderraad van Porta Mosana. Hij is allerminst gelukkig over de gang van zaken, zo zei hij in de L1 Nieuwsshow. "Wij hebben nog geen enkele kans gehad om onze zorgen te delen. We vinden dat er iets te kiezen moet zijn op het gebied van onderwijs in Maastricht-Oost. De noodzaak zoals die is aangegeven door LVO, dat fusie is ingegeven door krimp, is deels achterhaald."

Kwaliteit in gevaar
Brouwer vreest ook dat door de fusie de kwaliteit van het onderwijs in het geding is. "Nu is het nog een school die ergens voor staat. Na een fusie moet je dat nog maar afwachten." De petitie die is gestart, is inmiddels al 450 keer getekend. Donderdag gaan de ouderraden die handtekeningen aanbieden aan de medezeggenschapsraden van beide scholen.

Onjuiste info
Brouwer hoopt in ieder geval dat naar de ouders geluisterd wordt. "De info die LVO verspreid heeft, is op punten onjuist. Er is geen overleg geweest met ouders en dat willen wij wel graag. De procedure is niet op correcte wijze uitgevoerd. Wij hopen op uitstel van de plannen."

De medezeggenschapsraden van de scholen moeten voor 26 juni laten weten of ze instemmen met de fusie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen