Overslaan en naar de inhoud gaan

LVO wil fusie middelbare scholen Maastricht

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 11:31

Het Porta Mosana College, Sint-Maartenscollege en VMBO-Maastricht gaan samen verder als één brede scholengemeenschap.

Dat is in ieder geval een voorgenomen besluit van het College van Bestuur van scholenkoepel LVO.

Beoordeling
Het plan is goedgekeurd door de Maastrichtse gemeenteraad. Nu ligt het ter goedkeuring voor bij de medezeggenschapsraden.

Petitie
De ouderraden van de scholen van Porta Mosana en het Sint Maartenscollege zijn een petitie gestart tegen de voorgenomen fusie. Zij vinden dat het te snel gaat en dat ze niet goed geïnformeerd worden door scholenkoepel LVO.

Niet blij
Berend Brouwer is voorzitter van de ouderraad van Porta Mosana. Hij is allerminst gelukkig over de gang van zaken, zo zei hij in de L1 Nieuwsshow. "Wij hebben nog geen enkele kans gehad om onze zorgen te delen. We vinden dat er iets te kiezen moet zijn op het gebied van onderwijs in Maastricht-Oost. De noodzaak zoals die is aangegeven door LVO, dat fusie is ingegeven door krimp, is deels achterhaald."

Kwaliteit in gevaar
Brouwer vreest ook dat door de fusie de kwaliteit van het onderwijs in het geding is. "Nu is het nog een school die ergens voor staat. Na een fusie moet je dat nog maar afwachten." De petitie die is gestart, is inmiddels al 450 keer getekend. Donderdag gaan de ouderraden die handtekeningen aanbieden aan de medezeggenschapsraden van beide scholen.

Onjuiste info
Brouwer hoopt in ieder geval dat naar de ouders geluisterd wordt. "De info die LVO verspreid heeft, is op punten onjuist. Er is geen overleg geweest met ouders en dat willen wij wel graag. De procedure is niet op correcte wijze uitgevoerd. Wij hopen op uitstel van de plannen."

De medezeggenschapsraden van de scholen moeten voor 26 juni laten weten of ze instemmen met de fusie.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen