Overslaan en naar de inhoud gaan

LVO-voorzitter Postema: 'We zijn de controle verloren'

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 9:21

André Postema, voorzitter van het college van bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), hoopt dat minister van Onderwijs Arie Slob het besluit om alle 354 examenuitslagen van het VMBO Maastricht af te keuren terugdraait.

"Ik heb geen verwachting, maar ik hoop van harte dat de minister de gemaakte centrale examens laat staan", aldus de voorzitter tegenover L1.

'Water uit de kraan'
Ook de voorzitter is enorm geschrokken van 'onvolledige administratie van de school in Maastricht'. "De examenadministratie is een soort water uit de kraan, je gaat er van uit dat het wel snor zit. We zijn de controle verloren." Daarmee wil het volgens Postema niet zeggen dat de leerlingen hun werk niet hebben gedaan. "Maar de manier waarop het is vastgelegd, is voor de inspectie niet voldoende geweest", laat de LVO-voorzitter weten.

Duidelijkheid
De onderwijskoepel is volgens Postema hard bezig om de dossiers in orde te krijgen en deze voor te leggen aan de inspectie. LVO hoopt de leerlingen en hun ouders eind deze week meer duidelijkheid te geven. "Dit kan betekenen dat een aantal leerlingen alsnog gaat slagen of zakken en sommigen zullen nog extra werk moeten verrichten waardoor ze alsnog een kan hebben om te slagen."

Opstappen?
Zondagavond werd bekend dat twee bestuurders van LVO per direct op moesten stappen. Bij het College van Bestuur moest Marianne van Wegberg opstappen. Bij de Raad van Toezicht van LVO heeft Gerard Bos het veld moeten ruimen. Postema is vooralsnog niet bang voor zijn eigen baan. "Ik ben niet bang voor mijn positie, maar ik sluit niet uit dat in de loop der tijd nog gaat gebeuren. Maar daar gaat het nu niet om. We willen nu zorgen dat de leerlingen de beste hulp krijgen."

Lees ook: Eerste koppen rollen om examendebacle VMBO Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen