Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-winnaar: 'Je kunt het je niet voorstellen: net een film'

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:41

De mannen van Hoondervel kunnen het een dag later nog steeds niet bevatten; zij wonnen vrijdagavond de 43ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).

De groep moest zaterdagochtend echter vroeg uit de veren voor hun eigen receptie in Haelen, maar dat mocht de pret niet drukken: "We kunnen geen noten lezen, spelen geen instrumenten en kunnen niet zingen, maar hebben toch het LVK gewonnen. Dat is echt fantastisch!" Dit vertellen de mannen aan L1.

Net een film
Trefcentrum Aldenghoor in Haelen is zaterdagochtend afgeladen vol met mensen die de LVK-winnaars willen feliciteren. De mannen hebben maar een paar uurtjes kunnen slapen: "Je kunt je niet voorstellen hoe het is om te winnen, het is net een film", zegt Ruud Poels van Hoondervel. Voor collega Bert van Lier is de overwinning een bevestiging dat je niet muzikaal onderlegd hoeft te zijn.

'Gunfactor'
Ook andere artiesten die deelnamen aan het LVK waren aanwezig bij de receptie. Niek Dirkx van het
Susterse duo Spik&Span, dat op de tweede plek eindigde en winnaar was van de vorige editie, is het eens met de uitslag: "Ik krijg het woord ondertussen niet meer uit mijn strot, maar deze topgozers hebben het echt verdiend". Katja Henz, achtste plek, sluit zich hierbij aan.

"Ze hadden een vrolijk en springerig nummer; het was echt een feestje gisteren. Dan verdienen ze het ook om te winnen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen