Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

LVK-winnaar: 'Je kunt het je niet voorstellen: net een film'

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:41

De mannen van Hoondervel kunnen het een dag later nog steeds niet bevatten; zij wonnen vrijdagavond de 43ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).

De groep moest zaterdagochtend echter vroeg uit de veren voor hun eigen receptie in Haelen, maar dat mocht de pret niet drukken: "We kunnen geen noten lezen, spelen geen instrumenten en kunnen niet zingen, maar hebben toch het LVK gewonnen. Dat is echt fantastisch!" Dit vertellen de mannen aan L1.

Net een film
Trefcentrum Aldenghoor in Haelen is zaterdagochtend afgeladen vol met mensen die de LVK-winnaars willen feliciteren. De mannen hebben maar een paar uurtjes kunnen slapen: "Je kunt je niet voorstellen hoe het is om te winnen, het is net een film", zegt Ruud Poels van Hoondervel. Voor collega Bert van Lier is de overwinning een bevestiging dat je niet muzikaal onderlegd hoeft te zijn.

'Gunfactor'
Ook andere artiesten die deelnamen aan het LVK waren aanwezig bij de receptie. Niek Dirkx van het
Susterse duo Spik&Span, dat op de tweede plek eindigde en winnaar was van de vorige editie, is het eens met de uitslag: "Ik krijg het woord ondertussen niet meer uit mijn strot, maar deze topgozers hebben het echt verdiend". Katja Henz, achtste plek, sluit zich hierbij aan.

"Ze hadden een vrolijk en springerig nummer; het was echt een feestje gisteren. Dan verdienen ze het ook om te winnen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen