Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-winnaar Hoondervel krijgt oorkonde van gouverneur

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2021 - 10:13

De winnaar van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) Hoondervel heeft dinsdag een provinciale oorkonde gekregen van gouverneur Theo Bovens.

De groep uit Haelen kwam zo'n twee weken geleden met het nummer Dorst is baeter mit vrunj als beste uit de bus in de finale van het LVK.

Lees ook: Hoondervel wint het LVK 2021

Geen huldiging vanwege coronavirus
En daar hoort volgens de provincie een officiële oorkonde bij. De huldiging kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Die zou eigenlijk plaatsvinden tijdens het Knoevelemint op 8 februari in de Feestzaal van het Gouvernement aan de Maas. Het college van Gedeputeerde Staten van Limburg huldigt traditiegetrouw de winnaars van belangrijke carnavalsprijzen.

Geen huldiging, maar wel de verdiende oorkonde. Daarom trok Bovens richting Haelen om de oorkonde te overhandigen.

Lees ook: Video: Digitale en kleine versie van Knoevelemint

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen