Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK verplaatst finale naar carnavalszondag

Geplaatst opwoensdag 22 december 2021 - 12:37

De halve finales en de grote finale van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) zijn verplaatst naar eind februari.

Dat heeft Ron Aspers, woordvoerder van de LVK, woensdagmiddag verteld in het L1-radioprogramma Route Regio. Vanwege de strenge coronamaatregelen is besloten om de halve finales, die gepland stonden op 12 en 13 januari, te verplaatsen naar maandag 21 en woensdag 23 februari.

Grote finale
Een paar dagen later is op carnavalszondag, 27 februari, de 46ste finale van het LVK te zien. De organisatie hoopt met het verplaatsen van de halve finales dat er in februari tv-opnames mogelijk zijn. Mocht het kabinet in januari geen versoepelingen aankondigen, dan zullen de inzendingen op L1-radio te horen zijn.

Lees ook: Dit zijn de halve finalisten van het LVK 2022

Reactie artiesten
Ron Aspers, woordvoerder van het LVK, denkt dat de artiesten blij zijn met de beslissing. "Ik ga er vanuit dat de artiesten positief gaan reageren. 44 halve finalisten gaan we terugbrengen naar 20, maar ik denk dat ze met deze move wel blij zijn.”

Halve finales
In beide halve finales zullen 22 nummers te horen zijn. Zowel een vakjury als de kijkers thuis kunnen meebeslissen over de artiesten. Hoe de finale er op 27 februari precies gaat uitzien, is nog onduidelijk.

Lees ook: LVK: halve finalist uit Kerkrade gediskwalificeerd

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen