Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK van 60 naar 44 halve finalisten

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 15:05

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) verlaagt het aantal halve finalisten.

Tot vorig jaar werden er altijd 60 toegelaten tot de halve finale. De komende editie zijn dat er nog maar 44. Dat is een van de belangrijkste veranderingen in het nieuwe regelement van het LVK.

Coronacrisis
Tijdens de laatste editie waren er ook maar 45 halve finalisten, maar dat had te maken met de coronacrisis. Het LVK-bestuur besloot het aantal te verlagen omdat er een geringe deelname werd verwacht. Uiteindelijk waren er 92 inzendingen waarvan er 20 de finale haalden. Deze was niet in een feesttent, maar bestond uit videoclips van de finalisten. Uiteindelijk won Hoondervel uit Haelen met 'Dorst is baeter met vrunj.'

Twee halve finales
Het komend seizoen kiest een vakjury 44 halve finalisten uit de inzendingen. Als gevolg hiervan volgen er geen 3 halve finales, maar nog maar 2. Deze zullen zoals gebruikelijk worden uitgezonden op L1 radio en televisie. Tijdens de uitzendingen worden de liedjes opnieuw beoordeeld door een een selectie van de vakjury. Ook kunnen luisteraars hun stem uitbrengen via sms.

De finale van het LVK is op vrijdag 11 februari in Venray. De organisatie streeft naar een volwaardig LVK met duizenden bezoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen