Overslaan en naar de inhoud gaan

LVK-pechvogel hoeft geen wildcard voor finale van 2017

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 8:15

De organisatie van het LVK heeft aan zanger Pascal Sutherland uit Doenrade een wildcard aangeboden voor de finale van volgend jaar, maar daar wil hij geen gebruik van maken.

Het aanbod kwam er na een fout van de organisatie.

Drie liedjes
Volgens het reglement moeten minimaal drie liedjes uit iedere regio in de finale zitten. Daarom werd het liedje 't Sjoonste feeske van ’t jaor' van René Dirkx toegevoegd aan de finale. Maar eigenlijk had dat het nummer van Pascal Sutherland uit Doenrade moeten zijn.

Fouten gemaakt
Afgelopen dagen hebben organisatie en artiest met elkaar gesproken over de fout. Volgens een verklaring zijn er door een samenloop van omstandigheden over en weer fouten gemaakt bij de inzending en de verwerking van het liedje.

Eigen kracht
De stichting LVK heeft de Doenraadse artiest in eerste instantie een wildcard voor de finale in 2017 aangeboden indien hij de halve finale zou bereiken. Maar dit zou niet in de geest van de vastelaovesgedachte van de artiest passen, staat in de verklaring. Sutherland wil het traject graag op eigen kracht doorlopen, zonder privileges.
Hij zal verder geen stappen ondernemen tegen het LVK.

De organisatie heeft maatregelen toegezegd die het risico op een herhaling van deze fout in de toekomst moet uitsluiten.

Lees ook: Geen LVK-finale voor Doenrade door fout organisatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pascal Sutherland
Aangeslagen LVK-pechvogel: 'het zit nog heel erg hoog'
Winnaars LVK over blunder: 'hier is geen oplossing voor'
Geen LVK-finale voor Doenrade door fout organisatie
Organisatie LVK maakt blunder dinsdag goed
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen